Overslaan en naar de inhoud gaan
 

DownTown Veenendaal

Op de gevel van DownTown lees je het jaartal 1913. In dat jaar werd onder aanvoering van dominee Den Hengst gestart met de bouw van de Hoofdstraatkerk. Een jaar later opende de kerk haar deuren en decennialang hield de Christelijke Gereformeerde Pniëlkerk er diensten. Tot de kerkelijke gemeente in 2008 een ander kerkgebouw betrok. De oude kerk in het centrum werd aan de gemeente Veenendaal verkocht en stond daarna jarenlang leeg. Uiteindelijk kocht De Basiliek het oude kerkgebouw. De kerk werd grondig verbouwd en opende in september 2019 de deuren als DownTown.

DownTown startte vanuit de filosofie van Ray Oldenburg, een filosoof die gelooft dat ontmoeting tussen mensen de samenleving mooier maakt. En dat is precies wat DownTown mogelijk wil maken. DownTown schept de randvoorwaarden, de bezoekers doen de rest. Ontmoetingen tussen mensen maakt Veenendaal nóg mooier.

Een plek van ontmoeting. Een gezellige, gezamenlijke huiskamer. Dat is wat DownTown wil zijn. Wees welkom in dit voormalige, monumentale kerkgebouw en voel je thuis. Kom binnen voor een kop koffie met vriendinnen of een zakelijke lunch. We bedienen je met liefde, want we zijn blij dat jij er bent. Terwijl jij op adem komt in de stoel van de barbier, of rondsnuffelt in het hoekje waar unieke cadeautjes worden verkocht, spelen ouderen in een hoek van het grand café een bordspel. Zij zijn hier voor hun dagbesteding. In deze oude kerk is ruimte voor iedereen.

Events

In het hart van onze stad is er altijd iets te beleven. Op vrijdagavond is het extra levendig vanwege de koopavond. Zaterdag is er de hele dag markt. Benieuwd naar andere geplande evenementen? Neem dan een kijkje in ons overzicht hieronder.

 
Meer info

Veenendaal on ice 2023

Na jaren van afwezigheid is de ijsbaan ‘Veenendaal On Ice’ terug van weggeweest. De vierde editie van de…
 
Meer info

Kerststukjes maken met Groei & Bloei

Het was de afgelopen jaren een groot succes, dus ook dit jaar kunnen volwassenen en kinderen kerststukjes…
 
Meer info

Live kerstmuziek

Geniet van heerlijke kerstmuziek op diverse plekken door de binnenstad. Laat je tussen 13.00 en 17.00 uur…