Overslaan en naar de inhoud gaan
 

Een compleet dagje uit in Veenendaal

SHOP TILL YOU DROP

Trendy en exclusieve kleding- en schoenenzaken, talloze speciaalzaken, maar ook grote (inter)nationale ketens zoals H&M, Rituals en WE Fashion: Veenendaal heeft alles in huis voor een heerlijk dagje shoppen. Struin over de gracht, door de Hoofdstraat of in een van de overdekte winkelcentra. Kijk voor een overzicht van alle winkels op: www.winkelstadveenendaal.nl/winkels/lijst.

1
SHOP TILL YOU DROP
 

VERRASSENDE WANDELING

Stadsgids Jaap Pilon leidt vol passie bezoekers rond in de binnenstad. Hij weet het verleden tot leven te brengen en weet je de sfeer van weleer te laten proeven. Een rondleiding kan worden geboekt via de Stadswinkel/VVV, 0318 - 591 138. Voor meer informatie kijk op: www.cultuurfabriek-veenendaal.nl/over-het-gebouw/vvv-stadswinkel

ONTSNAP AAN DE WAAN VAN DE DAG

Weet jij te ontsnappen? Bij The Circle en Kings & Queens kan je terecht voor unieke escaperooms. Een bijzondere beleving, die je creativiteit, samenwerking en logisch denkvermogen op de proef stelt. Voor meer informatie kijk op: www.circleveenendaal.nl of www.kandqveenendaal.nl.

3
ONTSNAP AAN DE WAAN VAN DE DAG
 
 

EEN SCHERP OOG?

Naast escape rooms bieden The Circle en Kings & Queens ook heel veel andere activiteiten voor een gezellige middag met je vrienden of familie. Niet alleen poolen, darten of bijlwerpen, maar ook airhockey, tafelvoetbal of tafeltennis behoren tot de mogelijkheden. Voor meer informatie kijk op: www.circleveenendaal.nl of www.kandqveenendaal.nl.

4
EEN SCHERP OOG?
 
 

LEKKER STRUINEN OVER DE WARENMARKT

Tweemaal per week is er een gezellige warenmarkt met ongeveer 50 kramen op de Markt. Op dinsdagochtend van 08.30 uur tot 12.30 uur en op zaterdag van 08.30 uur
tot 17.00 uur. Voor meer informatie kijk op www.markten-veenendaal.nl.

5
 
 

NA REGEN KOMT ZONNESCHIJN

Een dagje regen of juist heel warm? In de overdekte winkelcentra Scheepjeshof & Passage Corridor kan je altijd terecht. Met ruim 45.000 m2 winkeloppervlak kan je hier makkelijk een hele dag winkelen. Naast diverse speciaalzaken zijn er ook bekende namen te vinden, als Action, Bristol, BCC en Blokker.

6
 
 

TROPISCHE OASE MIDDEININ DE STAD

Waan je in tropische sferen aan een uniek stukje Veenendaal middenin de stad: Het stadsstrand. Terwijl je heerlijk neerploft op een van de terrassen aan het Stadsstrand kunnen je kinderen zich uitleven in de speeltuin.

7
 
 

DUIK IN DE HISTORIE

Museum Veenendaal is de plek waar de geschiedenis van Veenendaal tot leven komt. Van de oude turfaak, via de wol- en sigarenfabrieken naar het nu. Kinderen kunnen een speurtocht doen, een workshop volgen of samen de inhoud van de geheimzinnige Escape box ontdekken. In Museum Veenendaal is altijd wat te beleven. Voor meer informatie kijk op www.museumveenendaal.nl.

8
 
 

VAN TERRAS TOT DANSVLOER

In en direct rondom het centrum bevinden zich tal van gezellige lunchrooms, restaurants, cafés en brasseries. Drink gezellig een kopje koffie op een van de terrassen aan het Thoomesplein, geniet van een heerlijke High Wine bij Zeldzaam in de J.G. Sandbrinkstraat of sluit de dag af met een dansje in een van de cafés op de Markt. Kijk voor het complete overzicht op: www.winkelstadveenendaal.nl/etenen-drinken.

9
 
 

GOOI EEN STRIKE

Dat bowlen nog steeds garant staat voor enorm veel plezier bewijzen ze bij Olround Bowling. Of je nou komt voor een potje bowlen, of gebruik maakt van een van de arrangementen
inclusief een heerlijk diner op de ‘hot plate’. Een uitje bij Olround is altijd feest! Reserveer eenvoudig online: www.olroundveenendaal.nl.

9
 
 

PARKEER VEILIG EN VOORDELIG

Alle parkeergarages in Winkelstad Veenendaal zijn 7 dagen per week geopend en bevinden zich onder en naast het autovrije winkelgebied. Het maximale dagtarief is €6,00 op zaterdag €7,50. In een aantal garages in het centrum van Veenendaal tref je oplaadpunten voor elektrische auto's en diverse andere faciliteiten.

RESERVEER EN PARKEER
Q-Park Corridor heeft het parkeren nu nog comfortabeler gemaakt door de introductie van parkeren op kenteken. Voor slechts €4,- staat je auto midden in het centrum. Reserveer een parkeerplaats op https://www.q-park.nl/veenendaal.