Overslaan en naar de inhoud gaan
 

Hij komt, hij komt! Sinterklaasintocht in Veenendaal

Houd zaterdag 12 november vrij in je agenda, die dag ontvangen we Sint en zijn pieten in Veenendaal! De komst van de goedheiligman naar ons centrum is de start van een spannende tijd voor de kleintjes. De schoentjes mogen worden gezet en de liedjes uit volle borst meegezongen. Je kunt tijdens de intocht op diverse plekken de Sint en zijn pieten tegenkomen.

Bezoek van de Goedheiligman
Vanaf 12.00 uur start op het podium van de Markt de muziek met allerlei bekende Sinterklaas-meezingers. Om 13.15 uur vertrekt de Sint vanaf het Kees Stipplein op zijn paard en wordt hij vergezeld door zijn trouwe pieten naar winkelcentrum de Scheepjeshof. Vanaf hier vervolgt hij zijn weg door de Hoofdstraat richting de Markt. Ondertussen start hier ook het voorprogramma. Omstreeks 14.45 uur komt Sinterklaas aan op de Markt. Na een gezellig uurtje liedjes zingen en speciaal bezoek van onze burgemeester Gert-Jan Kats en kinderburgemeester Daniël Wilmans gaat de Sint weer terug naar het Kees Stipplein via de Passage Corridor. Dag Sinterklaasje, dáág, dáág! En tot volgend jaar.

Programma
12.00 uur           Muziek op de Markt
13.15 uur            Sinterklaas vertrekt vanaf het Kees Stipplein
13.45 uur           Sinterklaas bezoekt de Scheepjeshof
14.00 uur          Voorprogramma op de Markt
14.45 uur           Sinterklaas komt aan op de Markt
15.45 uur           Terugtocht via Corridor en Passage richting het Kees Stipplein
17.00 uur           Einde Sinterklaasintocht

Fiets of auto parkeren
Kom je met de fiets naar de Sinterklaasintocht? Parkeer je fiets dan in de openbare fietsenstallingen, bijvoorbeeld aan het Suikervat of Tricotage of aan de randen van het centrum. Kom je met de auto naar de Sinterklaasintocht? Je kunt je auto het best parkeren in een van de parkeergarages in het centrum.