Overslaan en naar de inhoud gaan
 

Werkzaamheden winkelcentrum Passage Corridor van start gegaan

Het grootste overdekte winkelcentrum van de regio, Passage Corridor krijgt een indrukwekkende metamorfose! Er wordt zelfs een nieuwe straat gerealiseerd. Boven de winkels aan de nieuwe straat worden hoogwaardige appartementen ontwikkeld, en ook winkelcentrum Passage Corridor krijgt een complete make-over met meer groen, sfeer en luxe afwerking.

De nieuwe Passage Corridor
Je hebt het vast al wel gezien. Diverse delen van Passage Corridor hebben een nieuwe look gekregen met meer o.a. meer licht en vernieuwde tegels. Nu worden de volgende stappen gezet en de bouw van de vernieuwde Passage Corridor is officieel van start gegaan! Het bestemmingsplan is goedgekeurd en de omgevingsvergunning voor de eerste fase van nieuwbouw is verleend. De sloopwerkzaamheden zijn begonnen op 21 mei, en de voorbereidingen voor de bouw, zoals het plaatsen van een wand tussen het te slopen deel en het winkelcentrum, zijn in volle gang. Hoewel er mogelijk enige geluidshinder zal zijn, doet de ontwikkelaar er alles aan om dit tot een minimum te beperken. De verwachting is dat de nieuwe winkels, het winkelplein en de nieuwe entree aan de Brouwersgracht in het tweede kwartaal van 2025 gereed zullen zijn. De nieuwe appartementen worden rond de zomer van 2025 opgeleverd.

Wat is er al bernieuwd?
De upgrade van Corridor B, tussen de Fazant en Duifhuizen, is bijna afgerond. Met nieuwe lichtere tegels, frisse kleuren op de muren, moderne lichtelementen en houten bruggen met groene toevoegingen heeft dit deel van het winkelcentrum een nieuwe uitstraling gekregen.

Wonen in het hart van Veenendaal
Na de bouwvakantie begint de opbouw van de torenkraan, cruciaal voor de realisatie van 74 moderne appartementen en het vernieuwde winkelcentrum. Door het gebruik van prefab-elementen kan er snel gebouwd worden, waardoor de overlastperiode kort zal zijn. Aan de Brouwersgracht kun je nu al zien hoe de hoogte en vorm van de nieuwe appartementen eruit zullen zien.

Bereikbaarheid tijdens de bouw
De prefab-elementen en bouwmaterialen worden aangevoerd via de Helling/Tuinstraat. Langs de Tuinstraat is een zone afgezet voor tijdelijke opslag en het laden en lossen van bouwmaterialen. De ontwikkelaar doet zijn uiterste best om de Tuinstraat toegankelijk te houden voor autoverkeer, fietsers en voetgangers. Eventuele tijdelijke afsluitingen worden zoveel mogelijk in de ochtend gepland en aangekondigd via de website www.passagecorridor.nl.

Events

In het hart van onze stad is er altijd iets te beleven. Op vrijdagavond is het extra levendig vanwege de koopavond. Zaterdag is er de hele dag markt. Benieuwd naar andere geplande evenementen? Neem dan een kijkje in ons overzicht hieronder.

 
Meer info

Zomer-Lees-Challenge

Duik met lekker veel boeken de zomer in en beleef een zomervakantie vol avonturen! Hoe werkt de challenge?…
 
Meer info

Optredens door Vlow

Sit back, relax en geniet van muzikale optredens van lokale artiesten en jong talent in De Cultuurfabriek!…
 
Meer info

Concert: Nederpop All Stars & Loïs Lane

Herbeleef de onvergetelijke klanken van Nederpop 2000, live uitgevoerd door de Nederpop All Stars samen met…