Verbouwingen in de Bibliotheek: een gloednieuw atelier

Datum: 
20-08-2019

In augustus zijn er verbouwingen in Bibliotheek Veenendaal. Op de tweede verdieping kunnen bezoekers straks een prachtig, nieuw atelier bewonderen. Dit atelier wordt speciaal gebouwd voor de kunstzinnige en creatieve cursussen die vanaf september van start gaan.

Een nieuw atelier
In opdracht van de Bibliotheek maakte Veenendaals ontwerpbureau Grafische Kamer een ontwerp voor het nieuwe atelier. Er is vooral veel aandacht voor goed licht, zodat alle cursisten de juiste omstandigheden hebben tijdens het maken van hun schilderijen, tekeningen en ander creatief werk.

Creatieve cursussen in de Bibliotheek
Vanaf september kan je allerlei cursussen, workshops en lezingen volgen in de Bibliotheek. Sinds kort is de bieb namelijk verantwoordelijk voor het aanbod Volwasseneneducatie (voorheen Volksuniversiteit). Het atelier wordt speciaal voor de kunstzinnige en creatieve cursussen gebouwd.

Zo is er een cursus Chinees penseelschilderen, kan men leren etsen én schilderen als Rembrandt, en workshops pottenbakken, tekenen en vilten. Iedereen die graag meteen gebruik wil maken van het nieuwe atelier kan zich inschrijven voor de cursussen en workshops via cursus.bibliotheekveenendaal.nl.