Overslaan en naar de inhoud gaan
 

Veenendaal roept minister-president op: ‘bied perspectief aan de niet-essentiële sector’

Vanuit Veenendaal is een open brief verstuurd aan minister-president Rutte. De brief bevat een klemmende oproep om – op een verantwoorde wijze – perspectief te bieden aan ondernemers in de niet-essentiële sector. De oproep is een gezamenlijk initiatief van alle fracties in de gemeenteraad, het college van burgemeester en wethouders, Stichting Winkelstad Veenendaal en de Bedrijvenkring Ondernemend Veenendaal (BOV).

Aanleiding voor de oproep is de steeds luider wordende noodkreet van ondernemers uit de zogeheten ‘niet-essentiële sector’. Hieronder vallen o.a. winkeliers, horecabedrijven, kappers, kleine zelfstandigen en culturele instellingen. Zij worden hard getroffen door de huidige en eerder afgekondigde lockdowns.

Onvoldoende steun
Burgemeester Gert-Jan Kats: “Uit de gesprekken met deze ondernemers blijkt dat velen maar nauwelijks hun hoofd boven water kunnen houden. Startende ondernemers zien hun droom in rook opgaan, voor veel ondernemers is de steun onvoldoende of men komt daarvoor niet in aanmerking. Voor hen is verlichting van de maatregelen op korte termijn van levensbelang”. In de brief aan de minister-president wordt opgeroepen om bij de maatregelen die genomen moeten worden, rekening te houden met de belangen van ondernemers uit de niet-essentiële sector.

Bernard van Kreel-fonds opgericht
Gemeente Veenendaal en Winkelstad Veenendaal hebben de handen ineen geslagen om ondernemers te helpen. Hiervoor is het Bernard van Kreel-fonds in het leven geroepen. Startende ondernemers en winkeliers in acute nood kunnen hier een aanvraag doen voor vergoeding van kleine investeringen die zij moeten doen om de gevolgen van de huidige lockdown op te vangen. Het fonds wordt gefinancierd door de gemeente, de ondernemers zelf en door de verkoop van zogeheten 'kreeltjes'; lokaal geproduceerde koekjes in de vorm van de Van Kreelpoort worden gemaakt. Binnenstadsmanager Henny Jansen: ''We willen ondernemers met elkaar verbinden in een tijd waarin verbinding steeds lastiger lijkt. Daarnaast willen we ondernemers die tussen wal en schip dreigen te vallen heel concreet helpen. We verwachten rond 21 januari de eerste exemplaren te kunnen leveren''. De koekjes zullen via de website en in de winkels verkocht worden. Kun je niet wachten en wil je alvast koekjes bestellen? Stuur dan een mail naar info@winkelstadveenendaal.nl. Een pak koekjes kost €7,50 en de opbrengst komt ten goede aan de ondernemers. 

Events

In onze binnenstad is altijd wel wat te beleven. Elke vrijdag is het koopavond. De laatste zondag van de maand is er koopzondag. Weten wat er nog meer gepland staat? Bekijk dan ons overzicht hieronder.

 
Meer info

Vlow On The Beach

Vlow on the Beach vindt plaats op donderdag 18 augustus van 16:00 tot 23:00 uur op het marktplein in…
 
Meer info

Voute party met Q-music

Op vrijdag 19 augustus 2022 is er weer de Voute party met Q-music! Zet hem in je agenda en tag je Voute party…
 
Meer info

Zaterdagmarkt

Elke zaterdag is er vanaf 08.30 tot 17.00 markt in Veenendaal. Kom eens gezellig langs en sla je wekelijkse…