Overslaan en naar de inhoud gaan
 

Slagbomen weg bij parkeergarage Gemeentehuis

Bij parkeergarage Gemeentehuis staan geen slagbomen meer, maar het blijft betaald parkeren. Tussen 07.00 uur en 21.00 uur kun je de garage inrijden, waarbij je kenteken wordt gescand.

Parkeren zonder slagbomen, hoe werkt het?

  • Je rijdt de parkeergarage in en bij de toegangspoort wordt het kenteken van uw auto gescand.
  • Je parkeert je auto.

Hierna kunt u twee dingen doen om later te betalen voor het parkeren:
1. Je start een parkeeractie met een parkeerapp (bijvoorbeeld van Parkmobile, Yellowbrick etc.). Deze parkeeractie stop je zodra je de garage verlaat. Dit werkt precies hetzelfde als op straat. Het zonenummer staat in de parkeergarage aangegeven.
2. Je voert bij terugkomst in de parkeergarage je kenteken in bij de betaalautomaat en betaalt het bedrag met PIN of contant. De camera bij de toegangspoort heeft de tijd van inrijden vastgelegd, de automaat berekent voor jou het juiste tarief. Let op: zorg ervoor dat je je kenteken weet! En de automaat keert geen wisselgeld uit.

Stadsparkeren
De werking van Stadsparkeren is in de garage gewijzigd. Dit werkt nu hetzelfde als iedere andere parkeerapp. Start een parkeeractie bij aankomst en stop deze als je de garage verlaat. Met je kenteken ben je dus niet meer automatisch aangemeld.

Handhaving parkeren
Omdat er geen slagbomen meer staan, zal de scanauto met regelmaat door de parkeergarage rijden om te controleren of bezoekers betalen of in het bezit zijn van een parkeervergunning. Deze controle gebeurt op basis van kenteken.

Garages Arie van Hensbergen en Tricotage
Ook bij de garages Arie van Hensbergen en Tricotage worden binnenkort de slagbomen weggehaald. Voor abonnementhouders in deze garage verandert het systeem met pasjes of kentekenherkenning. Alle abonnees krijgen de komende weken een e-mail van Parkeerservice waarin het nieuwe systeem wordt uitgelegd en wat zij moeten doen.

Events

In het hart van onze stad is er altijd iets te beleven. Op vrijdagavond is het extra levendig vanwege de koopavond. Zaterdag is er de hele dag markt. Benieuwd naar andere geplande evenementen? Neem dan een kijkje in ons overzicht hieronder.

 
Meer info

Roze Donderdag

COC Veenendaal presenteert met trots: Roze Donderdag! Elke 3e donderdag van de maand is het feest bij Bar…
 
Meer info

Oldtimer festival 6E EDITIE

DE 6E EDITIE VAN HET OLDTIMERFESTIVAL WORDT GEHOUDEN OP ZATERDAG 15 JUNI 2024! Met 3000 toeschouwers, 450…
 
Meer info

Roze Donderdag

COC Veenendaal presenteert met trots: Roze Donderdag! Elke 3e donderdag van de maand is het feest bij Bar…