Overslaan en naar de inhoud gaan
 

Sfeervol Mediterraans ontbijten of lunchen bij Casa Ummi

Foodlovers opgelet! Sinds 28 januari is Veenendaal een nieuw adres rijker. Bij ‘Casa Ummi’ aan het Kees Stipplein 6 geniet je van heerlijke traditionele Marokkaanse gerechten in een unieke Arabische sfeer.

Het huis van moeder
Bij binnenkomst bij Casa Ummi (wat zoiets betekend als ‘het huis van moeder’) waan je je direct in een sprookje zoals dat van duizend-en-een-nacht. Het Marokkaanse echtpaar Aziza en Khalid zijn de zaak gestart omdat zij graag samen wilden ondernemen. Aziza vertelt: ‘’We zochten iets dat dicht bij onszelf lag en uniek is voor Veenendaal. Na een zorgvuldig verbouwproces en de juiste hulp van architecten en aannemers zijn wij super trots op het eindresultaat!’’

Oost en West
Waar de inrichting van Casa Ummi een prachtige samensmelting van Oost en West is, zo is het ook met de menukaart. Je vind je van allerlei Marokkaanse lekkernijen op terug zoals Bestilla. Dit is een zowel hartig als zoet filotaartdeeg gevuld met kip, op smaak gemaakt met diverse kruiden, specerijen en amandelen. Of kom genieten van diverse soepen zoals Marokko’s bekendste soep: Harira-soep. Ook voor een goede tosti kun je prima bij Casa Ummi terecht. Uiteraard is je maaltijd niet compleet zonder een authentiek kopje Marokkaanse muntthee. Deze wordt traditioneel geserveerd; op een dienblad met een theepot en kopje met een vers blaadje munt.

Vrijdag couscousavond
Waar je bij Casa Ummi terecht kunt voor een heerlijk en uitgebreid ontbijt met spiegeleieren, msemen, brood met olijven en koffie of thee en een glas vers geperste jus d’orange kun je ook op vrijdagvond genieten van een heerlijke huisgemaakte couscous. Het vieren van een verjaardag, babyshower of vrijgezellenfeest behoort ook tot de mogelijkheden. ‘’binnenkort begint de voor ons heilige maand: de ramadan, we zullen dan iftar-avonden organiseren waarbij je bij ons je vasten kunt verbreken. Ook als je eens wilt ervaren hoe dat is ben je bij ons van harte welkom!’’ zegt Aziza enthousiast.

Bekijk de lunchroom hier

Meer informatie? Kom langs of kijk op www.casaummi.com.

Events

In het hart van onze stad is er altijd iets te beleven. Op vrijdagavond is het extra levendig vanwege de koopavond. Zaterdag is er de hele dag markt. Benieuwd naar andere geplande evenementen? Neem dan een kijkje in ons overzicht hieronder.

 
Meer info

Holland Taptoe Koningsdag

De Holland Taptoe Koningsdag is een bijna twee uur durend programma waarin vier muziekkorpsen zorgen voor een…
 
Meer info

LEGO-bouwwedstrijd op Koningsdag

Doe op Koningsdag mee met een spectaculaire LEGO-bouwwedstrijd. Kinderen van alle leeftijden kunnen hun…
 
Meer info

Kleedjesmarkt centrum

Kleedjesmarkt waar kinderen van 10-17 uur hun tweedehands spullen mogen verkopen.