Overslaan en naar de inhoud gaan
 

Pand op de Markt wordt tijdelijk Museum of Humanity

Het voormalige horecapand op Markt 8 krijgt vanaf donderdag 17 november een metamorfose. Een maand lang schitteren er tientallen portretten van inwoners van Veenendaal op de voorgevel. Met de pop-upexpositie ‘Veerkacht’ laat Museum of Humanity de veerkracht zien van Veenendalers na de lockdownperiode.

Half september 2022 stond Museum of Humanity met een zwarte fototent op de markten van Veenendaal om mensen ná de coronapandemie te portretteren. In totaal lieten ruim honderdvijftig mensen zich fotograferen. Ook interviewde het team van Museum of Humanity diverse mensen om de expositie te verrijken met verhalen en korte video’s. Want wie zijn die mensen op de foto? Wat drijft hen? Wat zijn hun dromen? En hoe zijn ze uit de moeilijke lockdownperiode gekomen?
 
Visueel statement
Wie vanaf donderdag 17 november op de Markt loopt, kan de pop-upexpositie niet missen. In samenwerking met het Veense bedrijf D-sign Makers wrapt Museum of Humanity het voormalige horecapand met een duurzame folie waarop mensen ongetwijfeld bekenden uit Veenendaal zullen herkennen. “Het wordt een prachtig visueel statement waarin we samen een ode aan de mensheid brengen. Je kunt er niet omheen!”, vertelt fotograaf Ruben Timman van Museum of Humanity. “Ik ben echt geraakt door al die mooie mensen die we op de markt in Veenendaal hebben ontmoet. Zo veel diversiteit, zo veel levenslust en zo veel veerkracht!”

Pand open
Op donderdag 17 november opent wethouder Logtenberg de expositie om 16.00 uur . Ook nodigt fotograaf Timman alle deelnemers uit om vanaf die dag een gratis afdruk van hun portret op te halen. “Dit kan daarna ook nog, want we stellen de deuren van het pand vijf zaterdagen open om een kopje koffie of thee te drinken en met elkaar in gesprek te raken. Onze Veenendaalse vrijwilligers zijn op 19 en 26 november en op 3, 10 en 17 december van 10.00 uur tot 17.00 uur aanwezig om mensen te ontvangen. Mocht iemand een activiteit willen organiseren die aansluit bij de expositie dan horen we dat graag. Ook zijn scholen uit Veenendaal van harte welkom om een speciaal programma te volgen van School of Humanity om zo de onderlinge verbinding te versterken.”

Events

In het hart van onze stad is er altijd iets te beleven. Op vrijdagavond is het extra levendig vanwege de koopavond. Zaterdag is er de hele dag markt. Benieuwd naar andere geplande evenementen? Neem dan een kijkje in ons overzicht hieronder.

 
Meer info

Veenendaal on ice 2023

Na jaren van afwezigheid is de ijsbaan ‘Veenendaal On Ice’ terug van weggeweest. De vierde editie van de…
 
Meer info

Kerststukjes maken met Groei & Bloei

Het was de afgelopen jaren een groot succes, dus ook dit jaar kunnen volwassenen en kinderen kerststukjes…
 
Meer info

Live kerstmuziek

Geniet van heerlijke kerstmuziek op diverse plekken door de binnenstad. Laat je tussen 13.00 en 17.00 uur…