Overslaan en naar de inhoud gaan
 

Opening Grand Café Blàài in De Cultuurfabriek

Per 31 augustus 2021 vind je in De Cultuurfabriek Grand Café Blàài. Grand Café Blàài is daar om jou blàài te maken met een lekker kopje koffie, heerlijk gebak, een lunch en meer!

Blàài van Veenendaal
Midden in het centrum van Veenendaal, aan het Kees Stipplein vind je De Cultuurfabriek. Dit is een inspirerende omgeving waar het verleden, heden en toekomst van Veenendaal samenkomen. Bij Grand Café Blàài ervaar je het Veense textielverleden van de oude Hollandia Wolfabriek. De nieuwe borduurwerkjeswand laat hedendaags textiel zien, gemaakt door bezoekers van De Cultuurfabriek. Kom kijken en zie het aantal borduurwerkjes de komende tijd vermenigvuldigen!

Blàài is de ontmoetingsplek, waar je van alles kunt beleven, maar ook tot rust kan komen. Geniet van kunst, muziek en culturele activiteiten in combinatie met gezond, vers en lekker eten. Ons gebak wordt met veel liefde bereid door de cliënten van De Bombardon in Veenendaal.

De leukste bediening is zelfbediening
Bij Blàài wordt je door de leukste gastheer of gastvrouw geholpen die er is, namelijk jijzelf! Haal zelf wat lekkers bij de bar en ga zitten waar je maar wilt. Dit kan gezellig binnen aan één van de tafels, maar je kunt het natuurlijk ook meenemen naar een andere plek.

Pak dan eens een tijdschrift van de leestafel, ontmoet andere mensen of kom even helemaal tot jezelf. Heb jij nog werk te doen? Installeer jezelf met een kopje koffie achter je laptop, de WIFI is gratis!

Praktische informatie
Je bent van harte welkom bij Blàài op dinsdag tot met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Kom je met een wat grotere groep? Dan worden wij er heel blàài van als je van tevoren een plekje reserveert.

Events

In het hart van onze stad is er altijd iets te beleven. Op vrijdagavond is het extra levendig vanwege de koopavond. Zaterdag is er de hele dag markt. Benieuwd naar andere geplande evenementen? Neem dan een kijkje in ons overzicht hieronder.

 
Meer info

Holland Taptoe Koningsdag

De Holland Taptoe Koningsdag is een bijna twee uur durend programma waarin vier muziekkorpsen zorgen voor een…
 
Meer info

LEGO-bouwwedstrijd op Koningsdag

Doe op Koningsdag mee met een spectaculaire LEGO-bouwwedstrijd. Kinderen van alle leeftijden kunnen hun…
 
Meer info

Kleedjesmarkt centrum

Kleedjesmarkt waar kinderen van 10-17 uur hun tweedehands spullen mogen verkopen.