Nieuwe fietsenstalling bij Theater Lampegiet

Datum: 
22-10-2019

Er is een nieuwe fietsenstalling bij Theater Lampegiet. Een stalling dicht bij de winkels en horeca. De locatie is ook nog eens sociaal veiliger dan oude fietsenstalling die achter de Frisia Vila lag, omdat deze meer in het zicht staat. De nieuwe stalling is bedoeld voor winkelend publiek en gebruikers van de horeca en het theater. De stalling is aangegeven met vlaggen en verwijsborden. De fietsenrekken zijn hergebruikt van de oude Duivenwal-stalling. Er zijn mogelijkheden om je fiets aan het rek vast te maken. Hiermee verklein je de kans op diefstal.

Bereikbaarheid stalling en parkeerterrein Duivenweide
De nieuwe fietsenstalling staat tussen Theater Lampegiet en de Frisia Villa. De stalling is geplaatst op de oude toegangsweg naar het parkeerterrein Duivenweide. Auto’s moeten nu gebruik maken van de ingang links van Theater Lampegiet. Fietsers kunnen ook deze route nemen of gebruik maken van het fietspad tussen de Frisia Villa en de Korenbeurs.

Fietsparkeerverbodzone
Later dit jaar zal een fietsparkeerverbodzone worden ingesteld. Naast de verschillende pleinen en Brouwersgracht is ook de Sandbrinkstraat opgenomen in deze zone. In de nieuwe situatie van de Sandbrinkstraat beperken we de fietsparkeervoorzieningen. Tijdens evenementen kunnen er helemaal geen fietsen geparkeerd worden.