Overslaan en naar de inhoud gaan
 

Maatregelen met betrekking tot het coronavirus

Winkelstad Veenendaal en haar ondernemers volgen nauwgezet de ontwikkelingen rondom het COVID-19 virus. Winkelstad Veenendaal heeft haar ondernemers gevraagd te handelen volgens de richtlijnen van het RIVM en de overheid.

Voor bezoekers gelden de volgende regels:

  • Houd 1,5 meter afstand, voor de winkel en in de winkel
  • Kom zoveel mogelijk alleen naar de winkel
  • Kom niet naar de winkel als je verkouden bent of griepklachten hebt
  • Doe doelgericht boodschappen 
  • Raak alleen het product aan dat u nodig heeft
  • Volg altijd de aanwijzingen van het personeel
  • Betaal met pin of contactloos (pin of mobiel)
  • Gebruik een winkelwagen indien aanwezig

Afhaal- en thuisbrengservices
Diverse ondernemers, zowel horeca als ook enkele winkels, bieden in Veenendaal een afhaal- en/of thuisbrengservice aan. Restaurants en overige horeca hebben in sommige gevallen een speciaal menu beschikbaar. Kijk hiervoor op de website van de betreffende horecaonderneming. 

Aangepaste openingstijden
De winkels in het centrum zijn allemaal geopend. Enkele winkels kiezen er op dit moment voor om aangepaste openingstijden te hanteren. De winkels zijn in dit geval vaak korter geopend, openen later of sluiten eerder. Om teleurstelling te voorkomen kun je voorafgaand aan je vertrek het best de website of social media van de te bezoeken winkel raadplegen. De warenmarkten op dinsdagochtend en zaterdag zijn goed te bezoeken. Hierbij geldt dat na 09.30 uur het centrum enkel te voet bezocht mag worden. Na 09.30 is het meenemen van een fiets of fietsen door het centrum op marktdagen niet toegestaan. Op diverse daarvoor aangegeven plekken zijn extra fietsenstallingen gecreëerd.

Evenementen
De diverse geplande evenementen zijn tot nader order geannuleerd. De culturele instellingen zoals De Cultuurfabriek, Het Spectrum en Theater Lampegiet zijn ook gesloten.

Het coronavirus raakt ons allemaal, laten we er samen voor zorgen dat we hier zo goed mogelijk doorheen komen. Pas goed op jezelf en op elkaar.

 

Events

In het hart van onze stad is er altijd iets te beleven. Op vrijdagavond is het extra levendig vanwege de koopavond. Zaterdag is er de hele dag markt. Benieuwd naar andere geplande evenementen? Neem dan een kijkje in ons overzicht hieronder.

 
Meer info

Roze Donderdag

COC Veenendaal presenteert met trots: Roze Donderdag! Elke 3e donderdag van de maand is het feest bij Bar…
 
Meer info

Oldtimer festival 6E EDITIE

DE 6E EDITIE VAN HET OLDTIMERFESTIVAL WORDT GEHOUDEN OP ZATERDAG 15 JUNI 2024! Met 3000 toeschouwers, 450…
 
Meer info

Roze Donderdag

COC Veenendaal presenteert met trots: Roze Donderdag! Elke 3e donderdag van de maand is het feest bij Bar…