Overslaan en naar de inhoud gaan
 

Looproutes voor veilig bezoek aan de binnenstad

We willen ons centrum op een veilige manier toegankelijk houden. En juist in deze tijd in de binnenstad ruimte houden voor onze ondernemers om winkels, terrassen en marktkramen verantwoord open te hebben en houden.

Stickers
Er zijn looproutes in de Hoofdstraat en op de Brouwersgracht (van de Adriaan P. de Kleuverstraat tot de Helling). We adviseren bezoekers van het centrum altijd rechts aan te houden. Stickers op de grond geven de looproute aan. Door gebruik te maken van deze eenrichtingsroute, kruisen de loopstromen elkaar niet meer en is het makkelijker elkaar veilig te passeren op 1,5 meter afstand.

Alleen samen krijgen we het virus onder controle
We moeten dan ook goed met onze ruimte omgaan. Op een centrale plaats zoals het centrum waar mensen samenkomen, kan dit alleen worden nageleefd als we enkele noodzakelijke aanpassingen doen. Dat vraagt aanpassingsvermogen van ons allemaal.

Geef elkaar de ruimte
Wij rekenen op je begrip en bereidheid om ook zelf een steentje bij te dragen het coronavirus tegen te gaan. Dus blijf thuis bij klachten en laat je testen. Vermijd drukte, gun elkaar de ruimte, houd anderhalve meter afstand en draag een mondkapje in publieke binnenruimtes. Wil je je bezoek aan ons centrum plannen? Dat kan. Gebruik daarvoor de speciaal ontwikkelde druktemeter. Hier bekijk je eenvoudig wanneer de drukke momenten en de luwe momenten zijn. Zo kun je zelf de overweging maken ons centrum te bezoeken of dit op een ander moment te doen. Bedankt voor uw medewerking!