Overslaan en naar de inhoud gaan
 

Kom tot rust in Balinese sferen bij Restaurant Saya op het Stadsstrand

Een restaurant om écht even te genieten onder het genot van een hapje en een drankje. Dit vind je bij Restaurant Saya op het sfeervolle stadsstrand in Veenendaal. Saya betekent ‘Ik’ in het Indonesisch. Een plek waar tot rust kunt komen en ‘me-time’ centraal staat. Gelegen tussen Restaurant Ritmeester en Restaurant Karakter voegt Restaurant Saya een mooie aanvulling op het al gezellige stadsstrand. Bij aankomst word je meteen meegevoerd naar de tropische charme van het eiland Bali, met een eigentijdse uitstraling, natuurlijke materialen en een kaart vol Indonesische gerechten met een moderne twist.

Shared dining concept
Achter Restaurant Saya staat Sanne Grift, wiens ouders van Indonesische afkomst zijn. "Eten, vooral samen eten en gerechten delen, is ons met de paplepel ingegoten. Vrienden, familie, iedereen is welkom om lekker alles te komen proeven. De Indische cultuur staat bekend om deze kernwaarden welke ik graag weerspiegeld zie in Restaurant Saya," zegt Sanne met een glimlach.  De keuken wordt gerund door Sanne's oom, een voormalig chef-kok van het Hilton in Amsterdam. "Ik ben enorm dankbaar dat mijn oom mijn keuken wil leiden. Hij is bekend met de Indonesische keuken en haalt zijn inspiraties uit de familierecepten van mijn beide oma's," voegt ze eraan toe. Op de menukaart staan bekende Indische gerechten, zoals bapao, spekkoek en rendang, maar dan met een verfrissende draai. Geniet van groene pandan pannenkoeken, een ijskoude spekkoek milkshake, patatje rendang of een borrelplank vol lekkere hapjes.


Balinese sferen
Voor iedereen die wel eens op het Indonesische eiland Bali is geweest zal de sfeer van het restaurant bekend voorkomen. "Onze jaarlijkse vakanties naar Indonesië en meerdere bezoeken aan Bali hebben mij de inspiratie gegeven voor Restaurant Saya. Die relaxte vibe in combinatie met lekkere hapjes en drankjes proberen wij hier voor onze gasten te creëren. Momenteel is Restaurant Saya geopend tot 18:00 uur voor lunch, drinks & bites. Binnenkort openen zij voor diner en to-go maaltijden. ‘’Zo kunnen gasten tot in de late uurtjes van lekkernijen op de kaart genieten of een hapje van Saya meenemen” zegt Sanne.

Bekijk het restaurant hier

Meer informatie? Volg Restaurant Saya op Instagram of kom gezellig langs op het Stadsstrand aan het Thoomesplein 4.

Events

In het hart van onze stad is er altijd iets te beleven. Op vrijdagavond is het extra levendig vanwege de koopavond. Zaterdag is er de hele dag markt. Benieuwd naar andere geplande evenementen? Neem dan een kijkje in ons overzicht hieronder.

 
Meer info

Knutselworkshop: Vogelhanger maken

Creatieve duizendpoot Liza Veenendaal startte in 2013 haar blog Confetti Lab, een plek vol D.I.Y.…
 
Meer info

Herdenking 4 mei

Ook dit jaar gedenken wij in Veenendaal. Graag nodigen wij u uit om samen 2 minuten stil te zijn en te…
 
Meer info

De Fabriek op Zondag: DIY Knutseltafel: Vredesduif knutselen

Maak je eigen witte of juist bontgekleurde duif. Knip, versier en plak of schrijf er een mooie…