Overslaan en naar de inhoud gaan
 

Kijk je ogen uit tijdens 'Veiligheidsdag 2023'

Zaterdag 3 juni organiseert de gemeente samen met politie en brandweer de jaarlijkse Veiligheidsdag. De politie en brandweer geven spectaculaire demonstraties. Er is een ME-bus, dierenambulance, drugslab en een cyber escaperoom. EHBO Veenendaal laat zien wat hun werk inhoudt. Ook kun je een ‘echte wond’ op je arm laten maken door het grimeer team.

Neem tijdens de Veiligheidsdag een kijkje in een ME-bus en een dierenambulance. De politie, brandweer en EHBO Veenendaal laten je de hele dag door van dichtbij zien wat hun werk inhoudt.

Bekijk een drugslab
Altijd al benieuwd geweest hoe een drugslab er van binnen uitziet? Tijdens de Veiligheidsdag kun je er één bekijken. Zie met eigen ogen hoe een hennepkwekerij, synthetisch drugslab en een cocaïnewasserij eruit zien. Je leert meteen over de gevaren van drugslabs en hoe je ze kunt herkennen.

Cyber Cash escape room
Word Bitcoin miljonair. Doe mee met de Cyber Cash escape room. Deze escape room is speciaal ontwikkeld voor het transport van Bitcoins. Lukt het je om samen met jouw team binnen 30 minuten het alarmsysteem uit te schakelen en de truck met Bitcoins te verlaten?

Leer van een ervaren fietsendief
Een ervaren fietsendief laat de hele dag door zien op welke manier hij jouw fiets kan stelen en geeft je tips om dit te voorkomen.

Programma demonstraties
Alle demonstraties zijn op het plein voor 't Zusje, Kerkewijk 8.
11.00 uur                  Demonstratie politie ‘uitpraatprocedure’*
12.00  uur                 Demonstratie politie voertuig
13.00  uur                 Demonstratie nieuw brandweervoertuig
13.00 uur                 Uitreiking winnaar HackShield (game over cybercriminaliteit)
14.00 uur                  Fietsendiefstal show
15.00 uur                  Demonstratie brandweer openknippen auto

* uitpraatprocedure: Bij deze aanpak krijgen (vuurwapen gevaarlijke) verdachten aanwijzingen van de politie zodat zij kunnen aanhouden. De aanwijzingen zijn bijvoorbeeld ‘stap uit de auto’, ‘handen omhoog’, ‘op je knieën’.

De Veiligheidsdag vindt plaats aan de Kerkewijk voor theater Lampegiet en op het plein ter hoogte van Restaurant 't Zusje.

Events

In het hart van onze stad is er altijd iets te beleven. Op vrijdagavond is het extra levendig vanwege de koopavond. Zaterdag is er de hele dag markt. Benieuwd naar andere geplande evenementen? Neem dan een kijkje in ons overzicht hieronder.

 
Meer info

Kickstart; Graffiti kunst maken! - Vlow0318

Graffiti kunst maken In deze workshop leer je de kunst van het graffiti spuiten van een echte graffiti…
 
Meer info

FabLab workshop: Bloemen voor mama

Dit keer gaan we in het FabLab iets moois maken voor alle mama's. Wát we precies gaan maken, dat is nog een…
 
Meer info

De Fabriek op Zondag: DIY Knutseltafel: Moederdag bloemetje

Kom je zondag 12 mei ook gezellig knutselen bij de ‘DIY (Do It Yourself) Knutseltafel’? Op de knutseltafel…