Overslaan en naar de inhoud gaan
 

Jasmine brengt ‘broodje smos’ van Vlaanderen naar Veenendaal

Na een grondige verbouwing van het oude winkelpand van Rebergen Mannenmode wordt de langgekoesterde droom van Jasmine Cap werkelijkheid: een eigen broodjeszaak, ‘Smakelijk’ genoemd. Voor Jasmine, geboren en getogen in Vlaanderen, was er één ding dat ze miste in Nederland: de heerlijk rijkelijk belegde broodjes uit haar vaderland, met name het in Vlaanderen zo bekende broodje 'smos' of 'smoske' genoemd.

Vlaams broodje smos
Een smos of smoske, zoals het bekend staat, is een stuk stokbrood rijkelijk belegd met ham, kaas, kropsla, hardgekookt ei, tomaat, mayonaise, augurk of komkommer. "De naam komt van het Vlaamse woord 'smossen', wat morsen betekent," vertelt Jasmine met een glimlach. "Als Vlaming miste ik de authentieke smaak van een goed gevulde smos, deze beng ik nu naar Veenendaal."

Gewoon goede broodjes
In de broodjeszaak van Jasmine kun je kiezen uit een bruin of wit stokbrood, of uit luxe Italiaanse schiacciata. En natuurlijk zijn er verschillende varianten van de smos beschikbaar, zoals de smos krabsalade, smos kip-curry, en smos tonijnsla. "We hebben gewoon goede broodjes, goede koffie en verse jus d’orange. We hopen in de toekomst ook uit te kunnen bereiden met ontbijtmogelijkheden en diverse (Vlaamse) lekkernijen voor bij de koffie," zegt Jasmine enthousiast.

Bekijk de broodjeszaak hier


Meer informatie? Kom langs in broodjeszaak of kijk op www.smakelijkveenendaal.nl.

Events

In het hart van onze stad is er altijd iets te beleven. Op vrijdagavond is het extra levendig vanwege de koopavond. Zaterdag is er de hele dag markt. Benieuwd naar andere geplande evenementen? Neem dan een kijkje in ons overzicht hieronder.

 
Meer info

Knutselworkshop: Vogelhanger maken

Creatieve duizendpoot Liza Veenendaal startte in 2013 haar blog Confetti Lab, een plek vol D.I.Y.…
 
Meer info

Herdenking 4 mei

Ook dit jaar gedenken wij in Veenendaal. Graag nodigen wij u uit om samen 2 minuten stil te zijn en te…
 
Meer info

De Fabriek op Zondag: DIY Knutseltafel: Vredesduif knutselen

Maak je eigen witte of juist bontgekleurde duif. Knip, versier en plak of schrijf er een mooie…