Overslaan en naar de inhoud gaan
 

Inpakken, recyclen, drukken en koffie bij ‘Zihieris’ aan het Raadhuisplein

Donderdag 10 augustus was een heuglijke dag voor de cliënten van dagbestedingsgroep ‘De Vriendschap’, onderdeel van zorgorganisatie Zideris. De langgekoesterde verhuizing van de cliënten met een verstandelijke beperking was dan eindelijk daar. In het voormalig Rabobank pand naast het gemeentehuis zal het binnenkort een drukte van jewelste zijn. Zo wordt er nu al snoep en koffie ingepakt, is er een recyclecenter en vanaf eind oktober wordt dit uitgebreid met een copyshop voor allerhande drukwerk en een koffiecorner met eerlijke koffie.

Inpak-, en recyclewerkzaamheden
Begeleider Chris Hoesen en Jobcoach Marjo de Lange zijn in hun nopjes met de prachtige, ruime nieuwe locatie naast het gemeentehuis. ‘’Er gebeurt hier van alles’’ aldus Chris Hoesen. ‘’Er is een groep die zich bezighoudt met inpakwerkzaamheden. Zij pakken snoep in of koffie voor een koffiegroothandel uit Veenendaal. Maar er is ook een groep die elektrische consumentenapparaten recyclet. Hierbij kun je denken aan oude radio’s, cd-spelers, waterkokers en nog veel meer. Wist je dat bij ons 80 tot 85% van de materialen hergebruikt kunnen worden?’’ verteld Chris trots.

Drukwerk en koffiecorner
In het najaar verhuist het Drukpunt ook naar dit pand. Dit is de copyshop die nu nog aan de Weverij gevestigd is”, vult Marjo  aan. “Je kunt hier dan terecht voor kopieer-, print- en drukwerk van onder andere brieven, kranten en uitnodigingen. Maar er staat nog meer op stapel aldus Marjo “We verwachten tegen net najaar ook graag een koffiecorner en winkeltje gecreëerd te hebben. Hier kun je voor, tijdens of na het winkelen dan genieten van eerlijke koffie en een stukje vers gebakken cake.”

Bekijk de winkel hier

Meer informatie? Kom langs in de winkel aan het Raadhuisplein 1a of kijk op www.zideris.nl.

Events

In het hart van onze stad is er altijd iets te beleven. Op vrijdagavond is het extra levendig vanwege de koopavond. Zaterdag is er de hele dag markt. Benieuwd naar andere geplande evenementen? Neem dan een kijkje in ons overzicht hieronder.

 
Meer info

Herdenking 4 mei

Ook dit jaar gedenken wij in Veenendaal. Graag nodigen wij u uit om samen 2 minuten stil te zijn en te…
 
Meer info

De Fabriek op Zondag: DIY Knutseltafel: Vredesduif knutselen

Maak je eigen witte of juist bontgekleurde duif. Knip, versier en plak of schrijf er een mooie…
 
Meer info

Voorstelling: Jip de Handpop en lammetje Bengel

Jippie! Jip de Handpop komt naar de Bibliotheek! Jip de Handpop vertelt de kinderen over lammetje Bengel.…