Indonesisch Eethuis Krakatau heropend na impactvolle brand

Datum: 
10-03-2020

De dag die bij Agus Ilyas, eigenaar van Indonesisch Eethuis Krakatau in zijn geheugen staat gegriefd is 12 september 2019. Op deze ogenschijnlijke mooie septemberdag ontstond er een impactvolle brand in de keuken van zijn restaurant aan de Zandstraat. De brand was dusdanig groot dat de brandweer er aan te pas moest komen om het vuur te doven. Agus raakte daarbij zelfs lichtgewond maar hoefde gelukkig niet naar het ziekenhuis. Wel was een groot deel van zijn eethuis door de brand verwoest of dusdanig aangetast dat het vervangen moest worden. Een behoorlijke strop voor de ondernemer die nog geen twee jaar geleden gestart is in het centrum van Veenendaal.

Herstelwerkzaamheden
Na maar liefst vijf maanden aan herstelwerkzaamheden waarbij zowat alles is vervangen en vernieuwd is het eethuis vanaf februari 2020 weer geopend voor publiek. Een nieuwe keuken, nieuw meubilair en een gloednieuw interieur. ‘’Eigenlijk is alles vernieuwd behalve de gerechten, die zijn hetzelfde gebleven’’ aldus Agus. ‘’We hopen dat iedereen na de verbouwing ons weer weten te vinden, ook mensen die nog nooit bij ons gegeten hebben zijn van harte welkom’’.

Over Krakatau
In het kleinschalige eethuis kun je terecht voor de échte Indonesische keuken kenmerkend door de specifieke kruiden en specerijen. ‘’Er is keuze uit ruim 30 gerechten en diverse snacks en soepen, met of zonder (rund-, kip- of lams)vlees’’ aldus Agus. ‘’Je kunt het bij Krakatau zo duur maken als je maar wilt’’. Zo is er al een ‘simpel’ Nasi Rames gerecht voor slechts 6,50 euro. Voor diegene met grote trek is er het Krakatau Groot menu bestaande uit 2 vleesgerechten, 2 groentegerechten, Telor, Saté, Acer en Kroepoek met de keuze uit diverse soorten nasi, bami of mihun.

Meer informatie of trek gekregen? Bestellen kan via www.eethuis-krakatau.nl. bij vermelding van de actiecode ‘’krakatau10’’ ontvang je 10% korting op je bestelling.