Overslaan en naar de inhoud gaan
 

Gratis toegankelijk festival BuitenBühne in Veenendaal

Om theater meer naar de mensen toe te brengen organiseert Theater Lampegiet enkele keren per jaar een spektakel op een buitenlocatie. Vrijdagavond 9 september en zaterdag 10 september is dit het BuitenBühne festival op het theaterplein aan de Kerkewijk. Met 25 acts en activiteiten voor de hele familie, omlijst met foodtrucks.

Vrijdagavond
Vrijdagavond gaat het BuitenBühne festival van start met een heerlijke avond muziek en film. De opzwepende klanken van Roffa Tango Trio passen perfect bij een zomeravond in de buitenlucht. De muziek is gratis toegankelijk en op reservering te boeken met een tapasarrangement tegen betaling. Ook de buitenfilm op de parkeerplaats naast het theater is gratis. De film West Side Story is een recente bewerking van de musical uit 1957 over twee straatbendes en een verboden liefde, nu geregisseerd door Steven Spielberg.

Zaterdag
De zaterdag kent een dag- en avondprogramma. Het festival is uitstekend te combineren met een winkelbezoek in het centrum. Omdat het gratis toegankelijk is, kun je vrij aan en af lopen. Gedurende de dag zijn er korte voorstellingen, workshops en acts voor de hele familie. En activiteiten voor alle leeftijden. Luisteren, schommelen, een schilderij of muziek maken, limonade produceren, of repeteren als levend standbeeld. Voor wie liever niet zelf actief meedoet is er amusement zoals van Steven Kazan en Jamie. Overal op het terrein zijn er intrigerende creaties en installaties om van te genieten. De hele zaterdagavond is er muziek. Americana artiest Timo de Jong trapt af met opnieuw een tapasarrangement, gevolgd door een exclusief ‘stil’ CamperConcert van Guido Spek. Als klapper van de avond sluit coverband Colibri het festival af met funky soul en disco nummers.

Tijdschema
Het volledige programma met speeltijden is te vinden op www.lampegiet.nl of bekijk het blokkenschema hier.