Overslaan en naar de inhoud gaan
 

Geen Sinterklaasintocht, wél gezelligheid

Als gevolg van de snel oplopende coronabesmettingen, ook in Veenendaal, gaat de Sinterklaasintocht op zaterdag 13 november in het centrum van Veenendaal helaas niet door. Wél worden er ieder weekend leuke kleinschalige activiteiten in het centrum georganiseerd.

Stijging besmettingen
Het annuleren van de intocht in het centrum is vanmorgen besloten op advies van de gemeente Veenendaal en na overleg met alle betrokken organisaties en instanties. Henny Jansen, binnenstadsmanager van Winkelstad Veenendaal: “Als Winkelstad Veenendaal, vinden we het uiteraard ontzettend jammer voor alle kinderen die er zo naar uit gekeken hebben. Maar het annuleren van een Sinterklaasoptocht van deze omvang is begrijpelijk gezien de huidige situatie.” Burgemeester Gert-Jan Kats: “We hadden met zijn allen de hoop een gezellige fysieke intocht te kunnen organiseren. Maar helaas zet de stijging van het aantal besmettingen ook in Veenendaal door. Tijdens de Sinterklaasintocht in Veenendaal verwachten we in ons centrum honderden mensen dicht bij elkaar. Voldoende afstand houden is dan niet te garanderen en zeker niet goed te handhaven. Het organiseren van een grootse optocht is dan ook niet te verantwoorden en niet verantwoord.''

Genoeg gezelligheid
Toch zal de aankomst van Sinterklaas niet onopgemerkt blijven in Veenendaal. “We zijn druk bezig met kleinschalige activiteiten als passend alternatief”, aldus Henny Jansen, binnenstadsmanager. Zo spelen er elk weekend tot aan 5 december verschillende Pietenbands. Is er een Sinterklaashuis in Passage Corridor en deelt De Scheepjeshof op zaterdag 13 november bij besteding van minimaal 5 euro heerlijke speculaaspoppen uit! Kom je zaterdag 13 november naar het centrum van Veenendaal, dan kom je vrolijke Pieten tegen! Naast het uitdelen van wat lekkers, delen ze ook kleurplaten uit. Deze kleurplaat kun je - na het inkleuren - inleveren in de schoorsteen bij Intertoys Veenendaal centrum. Zo maak je ook nog eens kans op hele coole prijzen!