Ga op een Indiase ontdekkingstocht bij Namastey India

Datum: 
11-04-2019

Veenendaal – We hebben er lang op moeten wachten maar het resultaat mag er zijn! Het eerste Indiase restaurant van Veenendaal is een feit. Met de opening van Namastey India op 11 april is Veenendaal en omstreken een waar culinair toevluchtsoord rijker. Bij binnenkomst op de J.G. Sandbrinkstraat 2 waan je je in de oosterse sferen zoals je die alleen in India zult beleven. Van de authentieke inrichting tot de gerechten die volgens traditionele wijzen bereid worden door twee echte Indiase chef-koks, welke beiden ruim 20 jaar ervaring hebben en hun thuisland India.

Namastey India ziet het als haar missie iedereen kennis te laten maken met de veelzijdige Indiase keuken. De Indiase keuken is rijk aan bijzondere geuren, de mooiste kleuren en veelzijdige en verfijnde smaken van pittig, zuur en zoet. Bij Namastey India staan de tandoori en curry-gerechten centraal. Deze worden vergezeld met bijgerechten als rijst of heerlijk Indiaas brood uit een échte tandoor oven. Juist die oven geeft het de echte authentieke Indiase smaak. Hierbij worden ook diverse sausen als chutney’s of raita geserveerd samen met ingelegde groenten. Ook voor iedereen die (nog) niet bekend is met de Indiase keuken zijn er de thali menu’s. Dit zijn verschillende tandoori en curry gerechten vergezeld met rijst en diverse Indiase bijgerechten. Diegene die vegetarisch wil eten, heeft volop keuze. Om de maaltijd goed af te sluiten is er een ruime keuze aan Indiase nagerechten.

Over Namastey India
In India groeten Indiërs elkaar door ‘namastey’ te zeggen. Daarbij houden ze hun handen tegen elkaar waarbij hun vingers naar boven wijzen en maken een lichte buiging met hun hoofd. Het woord heeft zijn oorsprong in het Sanskriet ‘’nam’’ wat buiging betekent. Het is een teken van respect.