Overslaan en naar de inhoud gaan
 

Corona-proof winkelen dankzij onbemande winkel

Veel winkeliers zijn druk bezig met het aanpassen van hun winkelbeleid zodat er veilig gewinkeld kan worden volgens de regels van het RIVM. Appeltje – Eitje, een onbemande winkel (Passage 21) met verse boerderijproducten, opende net na de intelligente lockdown haar deuren in Veenendaal. Juist in deze tijd is de winkel extra in trek omdat de 1,5 meter maatregel heel makkelijk toegepast kan worden.

Hoe werkt het?
In de winkel zijn producten middels zelfbediening te koop. Na bestelling en betaling opent de automaat de vakjes waar producten in liggen. Sven en Gertjan, oprichters en agrarisch ondernemers, vragen hun klanten wel voor en na binnenkomst hun handen te ontsmetten. “We zien dat mensen zich goed aan de hygiëne voorschriften houden en hun verantwoordelijkheid nemen. Ze hoeven de vakjes na afloop niet te sluiten, dat nemen wij voor onze rekening. Op die manier past het concept prima bij de situatie waar we nu in zitten” aldus Sven.

Op afstand bereikbaar
Een onbemande winkel is leuk, maar wat doe je als je vragen hebt? “Ook dat doen wij op afstand. We zijn te bereiken via de telefoon, app, mail en Facebook” geeft Gertjan aan. “We reageren zo snel als we kunnen tussen de boerderij werkzaamheden door. Ook als er iets niet lukt met de aankoop zijn wij bereikbaar en kunnen het vaak op afstand oplossen. In de winkel zelf vertellen we door middel van wandvisuals en een tv scherm over onze bedrijven en het concept. Op onze website is nog meer informatie te vinden.”

 

Events

In het hart van onze stad is er altijd iets te beleven. Op vrijdagavond is het extra levendig vanwege de koopavond. Zaterdag is er de hele dag markt. Benieuwd naar andere geplande evenementen? Neem dan een kijkje in ons overzicht hieronder.

 
Meer info

Holland Taptoe Koningsdag

De Holland Taptoe Koningsdag is een bijna twee uur durend programma waarin vier muziekkorpsen zorgen voor een…
 
Meer info

LEGO-bouwwedstrijd op Koningsdag

Doe op Koningsdag mee met een spectaculaire LEGO-bouwwedstrijd. Kinderen van alle leeftijden kunnen hun…
 
Meer info

Kleedjesmarkt centrum

Kleedjesmarkt waar kinderen van 10-17 uur hun tweedehands spullen mogen verkopen.