Overslaan en naar de inhoud gaan
 

Buitententoonstelling: Open je ogen voor mensenhandel

Van 24 mei tot en met 14 juni 2023 staat de reizende foto-expositie ‘Open je ogen voor mensenhandel’ op het Kees Stipplein in Veenendaal. Open je Ogen is een initiatief van CoMensha (coördinatiecentrum tegen mensenhandel) en stichting Open Mind. Met de expositie reizen ze langs allerlei gemeenten om de slachtoffers van Mensenhandel een gezicht en een stem te geven. De buitententoonstelling op het Kees Stipplein is mogelijk gemaakt door Gemeente Veenendaal.

Portretten
De expositie ‘Open je ogen voor mensenhandel’ bestaat uit dertig portretten (gemaakt door fotograaf Ernst Coppejans) en verhalen van slachtoffers van mensenhandel. Dertig paar indringende ogen waarin je de duistere wereld van mensenhandel weerspiegeld ziet. Dertig schrijnende verhalen van vrouwen, mannen, jongens en meisjes. Echte verhalen, van echte slachtoffers die de moed hebben om hun verhaal aan jou te vertellen. Mensen die gedwongen worden om in de prostitutie te werken, die drugs moeten verhandelen onder bedreiging, die werken onder zeer slechte omstandigheden en hun salaris moeten afstaan. Het gebeurt onder je ogen, zonder dat je het ziet. Ook in Nederland.


Naar schatting zijn jaarlijks duizenden mannen, vrouwen en kinderen in Nederland het slachtoffer van mensenhandel. Ook in Veenendaal komt het voor. Het werkelijke aantal is nog hoger. Veel slachtoffers van mensenhandel zijn namelijk niet bekend. Mensenhandel gebeurt onder onze ogen. Het is een ongrijpbare wereld die veel leed veroorzaakt en waarin extreem geweld plaatsvindt. Een wereld van misleiding en uitbuiting, waarin misbruik wordt gemaakt van kwetsbare mensen. Een wereld waarin mensen gedwongen worden dingen te doen die zij niet willen. Daarom willen zij in Veenendaal ook onze ogen openen voor mensenhandel.

Events

In het hart van onze stad is er altijd iets te beleven. Op vrijdagavond is het extra levendig vanwege de koopavond. Zaterdag is er de hele dag markt. Benieuwd naar andere geplande evenementen? Neem dan een kijkje in ons overzicht hieronder.

 
Meer info

Kickstart; Graffiti kunst maken! - Vlow0318

Graffiti kunst maken In deze workshop leer je de kunst van het graffiti spuiten van een echte graffiti…
 
Meer info

FabLab workshop: Bloemen voor mama

Dit keer gaan we in het FabLab iets moois maken voor alle mama's. Wát we precies gaan maken, dat is nog een…
 
Meer info

De Fabriek op Zondag: DIY Knutseltafel: Moederdag bloemetje

Kom je zondag 12 mei ook gezellig knutselen bij de ‘DIY (Do It Yourself) Knutseltafel’? Op de knutseltafel…