Overslaan en naar de inhoud gaan
 

Bibliotheek neemt activiteiten Volksuniversiteit over

Woensdag 29 mei was een memorabele, maar ook feestelijke dag in De Cultuurfabriek. Na een periode van grondig onderzoek en voorbereiding werd daar om 16.00 uur de acte van overname getekend, door (op de foto v.l.n.r.) wethouder Dylan Lochtenberg, Bibliotheekdirecteur Mieke van Dijk en voorzitter van de Volksuniversiteit Rein Bijkerk.

Met ingang van 1 juni 2019 is Bibliotheek Veenendaal verantwoordelijk voor het cursusaanbod voor volwassenen in Veenendaal. Na 46 jaar is Volksuniversiteit Veenendaal per die datum opgehouden te bestaan. 

De cursisten van docent Marcel Reijerman wilden dit moment niet ongemerkt voorbij laten gaan. Zij maakten een schilderij, bestaand uit 9 losse panelen. Wethouder Lochtenberg werd gevraagd de panelen als puzzelstukjes aan elkaar te leggen, zodat de losse panelen één groot schilderij vormden.

 

Events

In het hart van onze stad is er altijd iets te beleven. Op vrijdagavond is het extra levendig vanwege de koopavond. Zaterdag is er de hele dag markt. Benieuwd naar andere geplande evenementen? Neem dan een kijkje in ons overzicht hieronder.

 
Meer info

Holland Taptoe Koningsdag

De Holland Taptoe Koningsdag is een bijna twee uur durend programma waarin vier muziekkorpsen zorgen voor een…
 
Meer info

LEGO-bouwwedstrijd op Koningsdag

Doe op Koningsdag mee met een spectaculaire LEGO-bouwwedstrijd. Kinderen van alle leeftijden kunnen hun…
 
Meer info

Kleedjesmarkt centrum

Kleedjesmarkt waar kinderen van 10-17 uur hun tweedehands spullen mogen verkopen.