Overslaan en naar de inhoud gaan
 

Beleef de historie van Veenendaal met de Memory Lane

Vorige week zijn er enorme borden met historische beelden van Veenendaal in het centrum geplaatst. Op diverse plekken in het centrum kom je ze tegen. Het is namelijk 60 jaar geleden dat Stichts Veenendaal en Gelders Veenendaal samengevoegd werden tot één gemeente Veenendaal. Op de borden van de Memory Lane vind je prachtige beelden van de ontwikkeling van Veenendaal in de afgelopen 60 jaar. De Memory Lane is onderdeel van de expositie 'van industriedorp naar provinciestad, Veenendaal 1960 - 2020' en is te bewonderen in Museum Veenendaal.

Beleef de historie
Met de aanvullende app is de hele route te lopen en ontvang je al wandelend informatie in de vorm van spelelementen. De historie en het heden komen samen, zo (her)ontdek met het hele gezin Veenendaal. De app is te downloaden in de app- of playstore onder de naam ‘Layers’. Open de layer ‘Museum Veenendaal’ en start de route. De route start op het Kees Stipplein voor de Cultuurfabriek en eindigt in Museum Veenendaal. Bij de balie van het museum is ook nog kosteloos een boekje op te halen met achtergrondinformatie over de grenswijziging. Dit is erg interessant om achteraf te lezen! Meer informatie over de route van Memory Lane en de aanvullende App? Kijk dan op www.veenendaalverenigt.nl.

Events

In het hart van onze stad is er altijd iets te beleven. Op vrijdagavond is het extra levendig vanwege de koopavond. Zaterdag is er de hele dag markt. Benieuwd naar andere geplande evenementen? Neem dan een kijkje in ons overzicht hieronder.

 
Meer info

Roze Donderdag

COC Veenendaal presenteert met trots: Roze Donderdag! Elke 3e donderdag van de maand is het feest bij Bar…
 
Meer info

Oldtimer festival 6E EDITIE

DE 6E EDITIE VAN HET OLDTIMERFESTIVAL WORDT GEHOUDEN OP ZATERDAG 15 JUNI 2024! Met 3000 toeschouwers, 450…
 
Meer info

Roze Donderdag

COC Veenendaal presenteert met trots: Roze Donderdag! Elke 3e donderdag van de maand is het feest bij Bar…