Overslaan en naar de inhoud gaan
 

Beleef de historie van Veenendaal met de Memory Lane

Vorige week zijn er enorme borden met historische beelden van Veenendaal in het centrum geplaatst. Op diverse plekken in het centrum kom je ze tegen. Het is namelijk 60 jaar geleden dat Stichts Veenendaal en Gelders Veenendaal samengevoegd werden tot één gemeente Veenendaal. Op de borden van de Memory Lane vind je prachtige beelden van de ontwikkeling van Veenendaal in de afgelopen 60 jaar. De Memory Lane is onderdeel van de expositie 'van industriedorp naar provinciestad, Veenendaal 1960 - 2020' en is te bewonderen in Museum Veenendaal.

Beleef de historie
Met de aanvullende app is de hele route te lopen en ontvang je al wandelend informatie in de vorm van spelelementen. De historie en het heden komen samen, zo (her)ontdek met het hele gezin Veenendaal. De app is te downloaden in de app- of playstore onder de naam ‘Layers’. Open de layer ‘Museum Veenendaal’ en start de route. De route start op het Kees Stipplein voor de Cultuurfabriek en eindigt in Museum Veenendaal. Bij de balie van het museum is ook nog kosteloos een boekje op te halen met achtergrondinformatie over de grenswijziging. Dit is erg interessant om achteraf te lezen! Meer informatie over de route van Memory Lane en de aanvullende App? Kijk dan op www.veenendaalverenigt.nl.

Events

In onze binnenstad is altijd wel wat te beleven. Elke vrijdag is het koopavond. De laatste zondag van de maand is er koopzondag. Weten wat er nog meer gepland staat? Bekijk dan ons overzicht hieronder.

 
Meer info

Koopzondag Veenendaal

Wil je weten welke winkels er deze koopzondag exact geopend zijn? Kijk dan op de website van de betreffende…
 
Meer info

Veenendaal Lacht - Diverse comedians

Voor het derde seizoen kun je bij Theater Lampegiet terecht voor een avond buikspieren trainen bij Veenendaal…
 
Meer info

Koopzondag Veenendaal

Wil je weten welke winkels er deze koopzondag exact geopend zijn? Kijk dan op de website van de betreffende…