Overslaan en naar de inhoud gaan
 

Beeldend Veenendaal opent deuren aan de Hoofdstraat

Onder toeziend oog van zo’n negentig bezoekers opende wethouder Dylan Lochtenberg de expositie Beeldend Veenendaal 2022. In het ruime winkelpand (voormalig miss Etam-pand), midden in de Hoofdstraat worden de kunstwerken van 85 Veenendaalse amateurkunstenaars getoond. De tentoongestelde schilderijen, beeldhouwwerken en foto’s zijn net als voorgaande jaren van hoge kwaliteit. Beeldend Veenendaal is te bezichtigen van 4 t/m 17 juni 2022 het adres is Hoofdstraat 61-63.

Categorieën en vakjury
Er kon werk ingeleverd worden gerelateerd aan het thema ‘Verbinding’ maar ‘Vrij Werk’ was ook mogelijk. Beide categorieën worden door een vakjury beoordeeld en ook het publiek kan een stem uitbrengen op wat zij het mooiste kunstwerk vinden. In drie weken tijd is de voormalige kledingwinkel omgetoverd tot een mooie, lichte en ruim opgezette expositieruimte.

Opening winkelpand
De voorzitter van Beeldend Veenendaal Gea Breeschoten: ‘’Heel erg bedankt voor het inzenden van alle kunstwerken. Mijn dank gaat ook uit naar de scholen en de vrijwilligers die geholpen hebben met het inrichten van de expositie.’’ Ook richtte Gea Breeschoten een woord van dank aan de familie Diepeveen die het winkelpand geheel belangeloos beschikbaar stelde voor deze expositie. Een bijzonder deel van de expositie is het gedeelte dat is ingericht door drie middelbare scholen. Hier is het werk te zien van de aanstormende talenten van CLV, Het Perron en Overstag. De komende twee weken is iedereen welkom, de toegang is gratis.

Openingstijden
Op zondag 12 juni is de traditionele ‘Gezellige zondag’. Dan is er live muziek en worden er hapjes en drankjes geserveerd. Bijzonder dit jaar is dat op deze zondag Beeldend Veenendaal één van de negentien locaties is van Theater bij de Buren. Er zal dan muziek te beluisteren zijn van Valley Four. Beeldend Veenendaal is te bezichtigen van 4 t/m 17 juni 2022. De openingstijden zijn: woensdag, donderdag en vrijdag van 13.30 tot 17.00 uur. en Zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur.