Overslaan en naar de inhoud gaan
 

Appartementencomplex aan de Brouwersgracht vordert zichtbaar

Tussen de Hoogvliet aan de Brouwersgracht en de BCC bouwt ontwikkelaar Ingenious ‘De Twist’, bestaande uit 46 appartementen bovenop een plint met commerciële ruimte. De vorderingen zijn goed te zien; de eerste twee bouwlagen zijn al aanwezig. Oplevering staat gepland eind 2021.

Wethouder Engbert Stroobosscher: “Ik ben trots dat het masterplan voor het centrumgebied oost met de bouw van deze appartementen weer een stuk dichterbij afronding is. Als straks ook de Brouwersgracht is doorgetrokken, mogen deze appartementen met recht grachtenpanden genoemd worden.”

De architectuur van het gebouw is een moderne vertaling van het grachtenpand, met grote verticale ramen die zorgen voor een lichte, open baksteenarchitectuur. De 46 appartementen omhullen de achterkant van winkelcentrum Corridor. Na de realisatie van De Twist volgen nog de gebouwen “Denim” en het “Poortgebouw” met de nieuwe entree voor het winkelcentrum ter afronding van Brouwerspoort. Ook deze laatste gebouwen worden ontwikkeld door Ingenious uit Veenendaal.