Een lekker dagje winkelen zowel bij goed weer als minder goed weer

Waarom winkelen in Veenendaal? Veenendaal valt opvallend veel in de prijzen, dat komt omdat Veenendaal veel te bieden heeft!
Welkom in Veenendaal

Prettigste winkelstad van de provincie Utrecht (2004). Genomineerd voor Beste Binnenstad (2015). 8e op de Ranglijst Beste Binnensteden van Nederland (2016). Gemeente met Schoonste Winkelgebieden (2017). Winkelstad Veenendaal valt nogal eens in de prijzen, op veel niveaus. Opvallend? Eigenlijk niet. Winkelstad Veenendaal heeft namelijk veel te bieden. Met een enorm en gevarieerd aanbod van meer dan 300 winkels, waarvan 150 ondergebracht in overdekte winkelcentra, is het in Midden-Nederland nergens zo leuk winkelen als in Veenendaal. Vanaf de A12 is onze moderne en complete binnenstad binnen 10 minuten bereikbaar. We kennen veel bekende winkelketens zoals H&M, ZARA en WE maar ook een keur aan bijzondere speciaalzaken vormen een unieke en veelzijdige mix. Bij minder mooi weer biedt het grote overdekte deel van onze winkelstad uitkomst.

Hoofdstraat & Hoogstraat

In dé winkelstraat van Veenendaal, de Hoofdstraat vind je alle bekende en minder bekende winkel(ketens), waaronder ZARA, H&M, The Sting, ONLY, WE en vele meer!

 

Winkelcentrum 'De Scheepjeshof'

Waar vroeger nog de Scheepjeswolfabriek stond, staat nu winkelcentrum De Scheepjeshof. De Scheepjeshof beschikt over een winkeloppervlakte van ruim 15.000 m2, 50 winkels en 450 ondergrondse parkeerplaatsen. De Scheepjeshof is in 2009 volledig gerenoveerd en heeft een focus op discountformules.

Winkelcentrum 'Passage Corridor'

In overdekt winkelcentrum Passage Corridor vind je ruim 30.000 m2 winkeloppervlak met meer dan 100 winkels. Naast veel Mode & Lifestyle, vindt je er alles voor persoonlijke en dagelijkse levensbehoefte. Parkeren kan zowel onder als boven het winkelcentrum.

Brouwersgracht

Dwars door de binnenstad stroomt de Brouwersgracht als verwijzing naar de waterpartijen uit het vroegere Veenendaal. Met de smalle grachtjes, verschillende bruggetjes en een kronkelig verloop van het water is er een klein stukje Venetië te vinden in Veenendaal.

Bernard van Kreelpoort

Wandel en winkel via de Bernard van Kreelpoort van de Hoofdstraat naar het Kees Stipplein. Dan gaat u dwars door het huis van ‘Rijkoompje’: een voormalig woonhuis dat is gerestaureerd tot poort, waar u al winkelend onderdoor loopt. ‘s Avonds is deze poort ook prachtig verlicht.

Kees Stipplein

Hét culturele hart van Veenendaal bevindt zich op het Kees Stipplein. Hier zijn verschillende culturele instellingen waaronder: De Bibliotheek, de Historische vereniging Oud Veenendaal, de Kunstuitleen Veenendaal, Museum Veenendaal en de Stadswinkel Veenendaal (VVV-kantoor) gezamenlijk gevestigd in ‘De Cultuurfabriek’. Op dit plein is ook Muziekschool ‘De Muzen’ en Het Filmhuis gevestigd. Een avondje gezellig naar het Theater? Ga dan naar Theater ‘De Lampegiet’. De grote zaal heeft meer dan 550 stoelen en iedereen seizoen meer dan 140 voorstellingen.

J.G. Sandbrinkstraat & De Markt

Door de hele binnenstad zijn diverse horecazaken gevestigd. De avondhoreca is gecentreerd in en om een drietal pleinen en straten: De Markt, J.G. Sandbrinkstraat en het Horecaplein. Deze bestaan uit ongeveer 20 zaken.

Stadsstrand

Schijnt de zon? Dan kun je niet om het Straddstrand heen. Doe lekker je ding. Zingen, spelen, dansen picknicken of bbq-en het mag allemaal! Ook worden er diverse leuke activiteiten georganiseerd op en om het stadsstrand.

Warenmarkt

Tweemaal per week op dinsdagochtend van 08.30 uur tot 12.30 uur en zaterdag van 08.30 uur tot 17.00 uur is de markt gereserveerd voor de gezellige warenmarkt. De warenmarkt huisvest zich op deze dagen voornamelijk op de Markt maar ook op een groot deel van de Hoofdstaat wordt allerhande food en non-food verkocht. De warenmarkt bestaat uit ongeveer 50 (vaste) kramen. Van vis en kaas tot kleding en bloemen. Voor ieder wat wils! Even een terrasje pakken of na het winkelen gezellig uitgaan? Ook dan zit je op de Markt goed! Op de Markt vinden regelmatig leuke muziekevenementen plaats.