Overslaan en naar de inhoud gaan
 

Winkelen in Veenendaal tijdens corona, dat kan!

Vanaf woensdag 3 maart is het weer mogelijk jouw favoriete winkel te bezoeken! Door winkelen op afspraak kun je ein-de-lijk weer een te gekke jeans, mooi sieraard of goed zittende sneakers scoren. Uiteraard staat het personeel van de winkels te popelen je weer te ontvangen en je te voorzien van vakkundig advies. Kun je toch niet vinden wat je zoekt? Geen probleem, we waarderen je bezoek! Winkelen op afspraak is een uitbreiding op wat er al mag, de overige mogelijkheden (zoals reparaties, bezorgen, click & collect etc.) blijven gewoon bestaan.

Het aantal coronabesmettingen laat het nog niet toe om alle winkels en horeca weer onbeperkt te openen. Toch zijn er diverse mogelijkheden om te shoppen of te bestellen bij jouw favoriete winkel of horeca. We lichten de 4 mogelijkheden hieronder nader toe.

  • Shoppen zonder afspraak in essentiële winkels. In essentiële winkels, als supermarkten, kaaswinkels, drogisterijen etc, kan je zonder afspraak winkelen. Wel gelden hier de basisregels van afstand houden, mondkapje dragen en drukte vermijden.

Bekijk de lijst met essentiele winkels hier

  • Shoppen op afspraak in niet-essentiële winkels (zoals kledingwinkels, schoenenzaken etc.). Wilt u een niet-essentiële winkel bezoeken, dan moet u een afspraak maken om langs te komen. Vaak kan een afspraak maken via de telefoon of website. De duur van de afspraak kan variëren per winkel. Sommige winkels hanteren een bezoek van 10 minuten, andere winkels houden een langer tijdsbestek aan.

Bekijk de lijst met niet-essentiele winkels hier

  • Bestellen via social media, telefoon of website. Het blijft ook mogelijk om lokaal te bestellen en de aankopen te laten bezorgen op zelf op te halen. Bezorgen en ophalen kan vaak op dezelfde dag, dat u bestelt.

Bekijk hier de lijst met winkels die thuisbezorgen

  • Bestellen bij je favoriete horecazaak. Ondanks dat de deuren gesloten moeten blijven, doen veel restaurants er alles aan om het je naar de zin te maken. Je kunt je favoriete maaltijd laten bezorgen of afhalen.

Bekijk hier de lijst met horeca die thuisbezorgen