Veenendaal nog steeds in top 3 Schoonste Winkelgebieden

Datum: 
06-11-2018

In de categorie middelgrote gemeenten is de gemeente Veenendaal uitgeroepen tot de nummer drie van 'Schoonste Winkelgebieden 2018'. Dat maakte NederlandSchoon gisteren bekend. In 2015 won Veenendaal de titel, in 2016 werden we tweede, in 2017 opnieuw eerste. Wethouder Engbert Stroobosscher: “Het is nog steeds een eervolle plek, want de score was maar liefst 7,53. De scores ontlopen elkaar niet veel.”

Dit jaar heeft Veenendaal stuivertje gewisseld met de gemeente Súdwest-Fryslân. Zij waren vorig jaar nog tweede en zijn nu winnaar.

Samenwerking en betrokkenheid
Het aantal deelnemende gemeenten aan deze ‘wedstrijd’ is dit jaar met 60% gestegen. De winnende gemeenten scoren goed op beheer, samenwerking, voldoende afvalbakken, betrokkenheid en schone gevels. In Veenendaal zijn bezoekers erg tevreden over de groenvoorziening en de bestrating. Daarnaast wordt de betrokkenheid van ondernemers en gemeente bij het schoonhouden van de winkelgebieden in Veenendaal gewaardeerd.

Schoon houdt schoon
Uit onderzoek van Stichting Nederland Schoon blijkt dat 70% van de gemeenten inzet op schone winkelgebieden. Een zwerfafvalvrij straatbeeld heeft invloed op de beleving van het winkelend publiek. Het winkelen wordt als prettiger ervaren. Een schoon winkelgebied zorgt voor een langer verblijf van de consument, een hogere omzet, gevoel van veiligheid, aangenamere beleving en een positieve en sociale houding. Ondernemers zorgen samen met de gemeenten en inwoners voor een schoon en prettig winkelgebied.