Veenendaal on Ice start woensdag 12 december

Datum: 
03-12-2018

Na het succes van vorig jaar, kan er ook dit jaar weer worden geschaatst. Van woensdag 12 december 2018 tot en met zondag 6 januari 2019 kunnen schaatsers genieten van de ijsbaan in het centrum van Veenendaal.

Unieke samenwerking
Vorig jaar sloegen Sportservice Veenendaal, de gemeente Veenendaal en Winkelstad Veenendaal de handen ineen. Samen met een grote groep vrijwilligers en lokale ondernemers werd in 2017 de eerste editie van ‘Veenendaal on Ice’ neergezet. ‘Dankzij de samenwerking tussen al deze partijen en vrijwilliger brachten we mensen in beweging en stimuleerden we een bezoek aan Winkelstad Veenendaal. De eerste editie was met ruim 12.000 bezoekers een succes en de organisatie hoopt dit succes dit jaar opnieuw te behalen!’, aldus Ate Brouwer, van Sportservice Veenendaal.

Schoolschaatsen
‘We willen zoveel mogelijk mensen laten genieten van de ijsbaan. Via het schoolschaatsen krijgen veel basisschoolkinderen een eerste echte kennismaking met de puur Hollandse schaatssport. Veel scholen hebben zich al aangemeld voor (s)Cool on Ice.’, aldus Annelies van Dijk, bestuurslid van de stichting Veenendaal on Ice. Veenendaal on Ice wordt ondersteund door ‘IJSTIJD!’. ‘IJSTIJD!’ is een initiatief van de KNSB, de Vereniging Kunstijsbanen Nederland, Rabobank en KPN en speelt in op het maatschappelijke streven om de jeugd meer te laten bewegen. Leerlingen die deelnemen aan (s)Cool on Ice ontvangen na het schaatsen bij Veenendaal on Ice een polsbandje met een unieke code. Dit bandje geeft ze de gelegenheid om nog eens gratis of voordelig te komen schaatsen. Verzilveren kan via schaatsen.nl/ijstijd.

Activiteiten
Net als afgelopen jaar zullen op donderdag 27 december en 3 januari weer strip- en sprookjesfiguren naar de ijsbaan komen. Er wordt dit jaar ook een curlingcompetitie georganiseerd voor bedrijven.

Langer open
Dit jaar is de ijsbaan open van woensdag 12 december 2018 tot en met zondag 6 januari 2019. Hiermee is de baan een halve week langer geopend dan vorig jaar.

Tickets Veenendaal on Ice
Dagtickets kosten €9,- inclusief schaatshuur. Kom je alleen in de avond? Dan betaal je slechts €5,-. Entree is inclusief schaatsverhuur. Je kunt ook eigen schaatsen meenemen. Toegangstickets zijn vanaf woensdag 12 december te koop bij de kassa van de ijsbaan. Kijk voor meer informatie op de website: www.veenendaal-on-ice.nl.