Tweedehands kledingwinkel MoDa: Winnaar beste winkel van 2017!

Datum: 
10-01-2018

In 2017 organiseerde Winkelstad Veenendaal voor het tweede jaar ‘De beste winkel van Winkelstad Veenendaal’-verkiezing. Iedere maand werd er een winnaar gekozen. Dit was de winkel met de hoogste waardering en de meeste nieuwe reviews op de website winkelstadveenendaal.nl in die maand. In december hebben alle maandwinnaars gestreden om de titel ‘Beste winkel van 2017’. Eerder mocht MoDa zich al de beste winkel van de maand februari noemen en nu, door het overweldigende aantal stemmen, de beste winkel van 2017. Het gemiddelde rapportcijfer dat MoDa van haar klanten mocht ontvangen is een prachtige 9,7!

MoDa tweedehands kledingwinkel opende haar deuren een jaar geleden op de Fluitersstraat 76B in Veenendaal en heeft sinds die tijd, na een verhuizing in het naastgelegen pand veel klanten blij kunnen maken met een nieuw kledingstuk. MoDa is naast een laagdrempelige tweedehands kledingwinkel ook een winkel waar gezelligheid en klantvriendelijkheid hoog in het vaandel staan en waar geshopt kan worden onder het genot van een kopje koffie of thee. Woensdag 10 januari overhandigde wethouder Engbert Stroobosscher de bokaal en een bos bloemen voor ‘De Beste Winkel van 2017’ aan de eigenaren van MoDa. Hij noemde hun winkel een prachtig initiatief met hart voor de samenleving.

De initiatiefnemers en eigenaren achter dit sociale initiatief zijn de enthousiaste Danny en zijn vriendin Monique. Zij zorgen er elke keer weer voor dat een bezoek aan MoDa wordt ervaren als een gezellig uitje. Het concept is simpel maar doeltreffend; alle kleding in de winkel wordt verkocht tegen een vaste lage prijs van maximaal €2,- per item. Naast de kledingwinkel werken ze in de horeca en export, maar MoDa is waar zij het allemaal voor doen ook als dat betekent dat ze soms werkweken maken van wel 50 of 60 uur. ‘’Ik wil al onze klanten heel erg bedanken voor het stemmen maar ook ondernemers uit Veenendaal hebben ons dit jaar waanzinnig gesteund door het doneren van kledingrekken, paspoppen, spiegels en vele andere spullen, de gunfactor waarderen wij enorm!’’ aldus Monique.

‘’Het is echt een top winkel met super lieve mensen die echt met je mee denken en echt heel vrij en open zijn. Regelen veel voor iedereen die het nodig hebben en vooral voor kinderen doen ze een hoop. Er wordt gezellig gekletst, een leuk assortiment aan kleding en voor een hele fijne prijs! Topservice en ook nog is interesse die getoond wordt voor de klanten zelf. Super dus!’’ Aldus een van de reviews op winkelstadveenendaal.nl

‘’Je kunt ons soms wel vergelijken met een gezellig buurthuis, iedereen is bij ons welkom en waar nodig helpen wij iedereen die hulp kan gebruiken’’ aldus Monique. Vanuit hun eigen ervaring begrijpen ze dat mensen door verschillende omstandigheden het financieel moeilijk kunnen hebben en zien daarbij ook de schrijnende gevallen in de winkel. Mede door hun eigen achtergrond weten zij als geen ander wat er speelt onder de klanten. MoDa heeft aan de kassa ook een kinderpotje staan waar klanten een donatie kunnen achterlaten. Dit geld wordt gebruikt door MoDa om gezellige uitjes met kinderen te organiseren, zo zijn ze dit jaar gezamenlijk met kinderen gaan karten en hebben ze de Sint op bezoek gehad. Danny: ‘’Je ziet dat dit heel veel doet met die kinderen, dat ze dan eindelijk eens een leuk uitje hebben, dit vinden wij heel fijn om te kunnen doen.’’ MoDa is blij met elke vorm van donatie, alle kleding, schoenen, tassen en accessoires ontvangen ze met open armen. Danny: ‘’Dit is ook een oproep aan alle ondernemers van Veenendaal, elke vorm van samenwerking, sponsoring, donaties of ideeën zijn van harte welkom!’’

Stichting Winkelstad Veenendaal feliciteert MoDa van harte met deze mooie publieksprijs, wenst eigenaren Danny en Monique heel veel succes voor dit jaar!