Ondernemersschool helpt starters stappen zetten

Datum: 
20-11-2018

Op 15 november was de laatste van de 10 lesavonden van de Ondernemersschool Veenendaal. De startende ondernemers hielden elk een overtuigende pitch, die werd beoordeeld door een driekoppige jury.

Cursusleider Henk-Paul Hegeman was er daar één van: “Het is geweldig om te zien dat iedereen grote stappen heeft gezet. Voor de één is dat een bijna kant-en-klaar ondernemingsplan, voor de ander een concreter beeld van het ondernemersidee of een planvan aanpak om het idee te realiseren.”

De gemeente Veenendaal organiseerde samen met Qredits de cursus met als doel: serieuze starters goed op weg helpen met een basisopleiding ondernemerschap. Bij de eerste les kwam wethouder Dylan Lochtenberg even langs om de deelnemers succes te wensen; deze laatste keer om ze te feliciteren met het behaalde certificaat: “Jullie pakken je kansen, volgen je droom en gaan aan de slag om die concreet te maken. Daar heb ik veel waardering voor. En ik hoop dat ik in de toekomst ook bij jullie op bedrijfsbezoek mag komen.”

Over de drempel
In de pitches gaven de cursisten ook aan wat de Ondernemersschool hen gebracht heeft. “Ik heb geleerd hoe ik praktische dingen moet regelen, zoals de belasting en verzekeringen.” Een ander heeft een marktonderzoekje gedaan naar de behoefte aan haar out-of-the-box kadopakketten. Weer iemand anders wilde kijken of zijn idee realistisch was: “Deze cursus heeft me echt over de drempel geholpen.”

Ook in 10 lessen een goede start maken met je bedrijf? Stuur een mail naar peter.visser@veenendaal.nl, dan zetten we u op de lijst voor de volgende cursus.