Aangepaste openingstijden & services i.v.m. Corona maatregelen

Datum: 
19-03-2020

Winkelstad Veenendaal en haar ondernemers volgen nauwgezet de ontwikkelingen rondom het COVID-19 virus. Winkelstad Veenendaal heeft haar ondernemers gevraagd te handelen volgens de richtlijnen van het RIVM en de overheid.

Winkelstad Veenendaal haar ondernemers geattendeerd op de volgende aanvullende voorzorgsmaatregelen:

  • Geef voorkeur aan contactloos betalen en reinig het pinapparaat meerdere keren per dag.
  • Hanteer strikte schoonmaakregels in winkels en openbare ruimtes.
  • Voel jij je koortsachtig, ben je verkouden of ben je aan het hoesten? Blijf dan vooral thuis, voor ieders veiligheid.
  • Wanneer er met contant geld wordt betaald, laat dit dan neerleggen op de balie, zodat handcontact vermeden wordt.
  • Houd afstand (+/- 1,5 meter)

Afhaal- en thuisbrengservices
Diverse ondernemers, zowel horeca als ook enkele winkels, bieden in Veenendaal een afhaal- en/of thuisbrengservice aan. Restaurants en overige horeca hebben in sommige gevallen een speciaal menu beschikbaar. Kijk hiervoor op de website van de betreffende horecaonderneming. 

Aangepaste openingstijden
De winkels in het centrum zijn op enkele winkels na allemaal geopend. Diverse winkels kiezen er op dit moment wel voor om aangepaste openingstijden te hanteren. De winkels zijn in dit geval vaak korter geopend, openen later of sluiten eerder. Om teleurstelling te voorkomen kun je voorafgaand aan je vertrek het best de website of social media van de te bezoeken winkel raadplegen. De warenmarkten op dinsdagochtend en zaterdag gaan door. Hier kunnen verse levensmiddelen gehaald worden, net als in de supermarkt.

Evenementen
De diverse geplande evenementen zoals de KinderKleedjesMarkt in de Scheepjeshof en diverse paasactiviteiten zijn geannuleerd. Ook culturele instellingen zoals De Cultuurfabriek, Het Spectrum en Theater Lampegiet zijn voorlopig gesloten.

Het coronavirus raakt ons allemaal, laten we er samen voor zorgen dat we hier zo goed mogelijk doorheen komen. Pas goed op jezelf en op elkaar.