Overslaan en naar de inhoud gaan
 

Lees meer over de ontwikkelingen omtrent de lockdown

Veenendaal, 15 december 2020

Beste Veenendalers,

Om maar met de deur in huis te vallen; We waren er klaar voor om jullie te ontvangen in het centrum van Veenendaal. De feestverlichting brandt gezellig, alle maatregelen zijn genomen om veilig inkopen te kunnen doen, de schappen liggen vol met de mooiste cadeaus en de heerlijkste lekkernijen. We hebben afgelopen maanden hard gewerkt om winkelsluiting te voorkomen, maar het is nu toch waarheid geworden.

Waar eerst de horeca gesloten moest blijven, zijn het nu ook de winkels die tot ten minste 19 januari gesloten moeten blijven. Juist in de tijd van gezelligheid, de dagen voor kerst, hadden wij jullie graag willen verwelkomen in onze winkels. Helaas zit het er dit jaar niet in en kunnen ook acties als gratis parkeren en extra koopzondagen niet doorgaan.

In de persconferentie van maandagavond jl. heeft de minister-president aangegeven dat alle niet-essentiële winkels gesloten moeten blijven. Dit betekent dat alleen de volgende winkels in het centrum geopend zullen zijn:

  • Supermarkten & andere levensmiddelenwinkels
  • Apotheken & Drogisterijen
  • Banken & financiële dienstverlening
  • Dierenspeciaalzaken
  • Audiciens & Opticiens
  • Locaties voor reparatie en onderhoud van consumentenartikelen
  • Servicepunten voor het ontvangen en verzenden van brieven en postpakketten
  • Winkels buiten voor kerstbomen en bloemenverkoop
  • Warenmarkten voor levensmiddelen

Bekijk hier de geopende winkels

Bekijk hier de winkels waar je kunt bestellen

De overige winkels in Winkelstad Veenendaal blijven gesloten. We vinden het heel jammer jullie niet te kunnen ontvangen, maar gaan de komende dagen bekijken hoe we jullie toch van dienst kunnen zijn. Samen komen we deze moeilijke periode door. Samen tegen het virus, zodat we er uiteindelijk sterker uitkomen. We doen het voor de zorg, de kwetsbaren en alle die ons dierbaar zijn.

Wij, de ondernemers van de binnenstad, vragen jullie; Vergeet ons niet! Wij zijn het hart van de stad. De plek waar je samenkomt. De plek waar je zoon of dochter zijn of haar eerste baantje heeft, wij sponsoren de plaatselijke voetbalclub. Zorgen voor contact, een ontmoeting, een smaakvolle avond of een gezellige dag uit. En juist dat, dát kan nu niet.

Vergeet ons niet, we hopen jullie in goede gezondheid vanaf 19 januari weer te zien. Kijk om naar elkaar en maak er, ondanks alles, toch met elkaar het beste van.

Alle ondernemers van Winkelstad Veenendaal