'Zing Nederlands met me' in De Cultuurfabriek

Locatie: 
Winkelstad Veenendaal
Adres: 
Kees Stipplein 74 , Veenendaal
Datum: 
dinsdag 11-12-2018 - 13:00
Einddatum: 
dinsdag 11-12-2018

Op dinsdag 11 december organiseert de bibliotheek het evenement 'Zing Nederlands met me!'
Zing je mee?

Volgens Brits onderzoek gaat het leren van een andere taal sneller door liedjes te zingen, dat geldt zowel voor kinderen als voor volwassenen. ‘Zing Nederlands met me’ vindt zijn oorsprong in België en werd overgenomen door poptempel Paradiso in Amsterdam. Inmiddels heeft het idee zich als een olievlek over Nederland verspreid en Bibliotheek Veenendaal doet nu ook mee!

Ontmoeting
‘Zing Nederlands met me’ gaat niet alleen om het oefenen van de taal. Zingen is ook leuk, gezellig en gezond en een makkelijke manier om met elkaar in contact te komen. Samen zingen verbindt en geeft positieve energie. Daarom is iedereen welkom: anderstaligen/ mensen die de taal willen oefenen, maar ook Nederlanders die zin hebben om te zingen en de liedjes al kennen.

Opzet
Tijdens ‘Zing Nederlands met me’ zingen de deelnemers vijf Nederlandse liedjes. Liedjes met een redelijk aantal korte Nederlandse woorden die veel herhaald worden, zodat het mogelijk is om op een creatieve en laagdrempelige manier de taal te oefenen. Het geheel wordt begeleidt door dirigent Miriam Drost en pianist Chris Stellaard.