Zing Nederlands met me

Locatie: 
Winkelstad Veenendaal
Adres: 
, Veenendaal
Datum: 
dinsdag 15-10-2019 - 00:00
Einddatum: 
dinsdag 15-10-2019

Leer nieuwe Nederlandse woorden door te zingen! Op dinsdag 15 oktober mag er uit volle borst gezongen worden in De Cultuurfabriek. De volgende editie van ‘Zing Nederlands met me’ vindt dan plaats.

Hier leer je beter Nederlands terwijl je liedjes zingt. Brits onderzoek toont aan: een andere taal leer je sneller door liedjes te zingen. Dat geldt voor kinderen én volwassenen. In België bedachten ze daarom ‘Zing Nederlands met me’. Het was meteen een groot succes. Ook Veenendaal heeft de smaak te pakken, de vorige edities waren gezellig en goed bezocht.

‘Zing Nederlands met me’ gaat niet alleen om het oefenen van de taal. Zingen is ook leuk, gezellig en een goede manier om nieuwe mensen te ontmoeten. Daarom is iedereen welkom: mensen die de Nederlandse taal willen oefenen en mensen die gewoon lekker mee willen zingen.

Tijdens ‘Zing Nederlands met me’ zing je Nederlandse liedjes met elkaar, dirigent Miriam Drost en pianist Chris Stellaard.

De liedjes hebben korte woorden en zinnen, die veel herhaald worden. Zo is meezingen makkelijk. Ook als je nog niet zo goed Nederlands spreekt. ‘Zing Nederlands met me’ duurt van 13.00-14.00 uur op dinsdag 15 oktober. Het vindt plaats op de begane grond van De Cultuurfabriek. De toegang is gratis.

Na het zingen is er tijd om samen een kopje koffie of thee te drinken.

‘Zing Nederlands met me’ wordt mede mogelijk gemaakt door het VSBfonds en het VeenendaalFonds.