Workshop: Etsen als Rembrandt

Locatie: 
Winkelstad Veenendaal
Adres: 
Kees Stipplein 74 (in De Cultuurfabriek) Veenendaal , Veenendaal
Datum: 
vrijdag 25-10-2019 - 00:00
Einddatum: 
vrijdag 25-10-2019

Rembrandt van Rijn was niet alleen een wereldberoemde schilder, maar was in zijn tijd ook al geliefd voor zijn bijzondere prenten. Zijn meesterlijke gebruik van de droge naaldtechniek zorgde voor iconische etsen.

Rembrandt van Rijn was niet alleen een wereldberoemde schilder, maar was in zijn tijd ook al geliefd voor zijn bijzondere prenten. Zijn meesterlijke gebruik van de droge naaldtechniek zorgde voor iconische etsen. Tijdens deze workshop gaan je aan de slag met dezelfde techniek.

Je leert de basistechnieken van het etsen van docent Laura Casas Valle, die graag deze techniek inzet voor haar eigen kunstwerken. Ze is afgestudeerd aan de kunstacademie in Arnhem en geeft vaak workshops etsen aan amateurs en professionele kunstenaars.

De workshop vindt plaats op vrijdag 25 oktober van 10.15-17.30 uur. In 2020 vindt dezelfde workshop nog een keer plaats op vrijdag 28 februari, op dezelfde tijden. Een ticket kost €99 en is te koop via de servicebalie van De Cultuurfabriek of cursus.bibliotheekveenendaal.nl.