Striptekenworkshop in De Cultuurfabriek

Locatie: 
Winkelstad Veenendaal
Adres: 
Kees Stipplein 74 , Veenendaal
Datum: 
zaterdag 18-05-2019 - 14:00
Einddatum: 
zaterdag 18-05-2019

Zaterdagmiddag 18 mei vindt er in De Cultuurfabriek een workshop striptekenen plaats o.l.v. striptekenaar Joshua Peeters. Kinderen van 8 t/m 12 jaar kunnen deelnemen aan de workshop en hun eigen stripverhaal maken.

Maak je eigen stripverhaal

Alles kan in stripverhalen. Een eend die de wereld afreist en avonturen beleeft, een supersterke holbewoner die in onze tijd terechtkomt, een cowboy die sneller schiet dan zijn schaduw. Het enige dat nodig is, zijn tekenspullen en fantasie. Striptekenaar Joshua Peeters helpt tijdens de workshop kinderen bij het verzinnen van hun eigen verhaaltje en het vertellen daarvan in plaatjes. Hij laat zien hoe hij zijn strips maakt en geeft tips voor de tekeningen van de kinderen. Hebben de kinderen geen inspiratie? Dan heeft Peeters nog wel hulpmiddelen om hen op gang te krijgen.

Over Joshua Peeters

Joshua Peeters (1973) tekent net als zijn broers al sinds zijn kindertijd strips. Ze zijn dan ook alle drie striptekenaar geworden. Joshua Peeters tekent het liefst strips over dieren die rondlopen in een wereld die heel erg op onze mensenwereld lijkt. Maar hij tekent ook graag humoristische, historische strips die verhalen van vroeger aan de vergetelheid ontrukken. Strips van zijn hand zijn verschenen in de Inktpot, Zone 5300, SN (Straatnieuws), NRC Handelsblad en de Donald Duck. Ook geeft hij workshops en cursussen striptekenen bij culturele instellingen en tekent hij in ziekenhuizen voor Stichting Tekenen voor Kinderen. Onregelmatig laat hij werk zien op https://joshuapeeters.blogspot.nl/

Meedoen

Kosten voor deelname aan de workshop zijn € 5,00 per kind. Er kunnen maximaal 15 kinderen meedoen, dus koop op tijd een kaartje bij de servicebalie op de begane grond van De Cultuurfabriek of via de website van de Bibliotheek (iDeal).