Schrijfster Franca Treur in De Cultuurfabriek

Locatie: 
Winkelstad Veenendaal
Adres: 
Kees Stipplein 74 , VEENENDAAL
Datum: 
zaterdag 23-03-2019 - 14:30
Einddatum: 
zaterdag 23-03-2019

Op zaterdag 23 maart – als start van de 84e Boekenweek - komt de bekende schrijfster Franca Treur in De Cultuurfabriek op bezoek. Zij geeft een literaire lezing waarin ze aan de hand van haar werk verbinding zoekt met het publiek. Tijd: 14.30-16.30 uur.

Franca Treur is geboren en opgegroeid in Zeeland. Ze studeerde Nederlands en literatuurwetenschap in Leiden. Haar roman Dorsvloer vol confetti (oktober 2009) was het meest bejubelde debuut in jaren. Ze werd genomineerd voor onder meer de NS Publieksprijs en de Anton Wachterprijs, en haalde de longlist van de AKO Literatuurprijs. Van Dorsvloer vol Confetti zijn meer dan 150.000 exemplaren verkocht. In oktober 2017 verscheen de psychologische roman Hoor nu mijn stem. Het boek werd unaniem goed ontvangen en het werd al binnen een maand drie keer herdrukt.

Thematiek

Religie doet wat met een mens, en dat zowel in positieve als in negatieve zin. Zo zou je de thematiek van Franca Treur (1979) kunnen samenvatten. Geboren in een streng protestants Zeeuws boerengezin verloor ze haar geloof toen ze in Leiden studeerde. In haar eerste roman, Dorsvloer vol confetti, beschrijft ze de vreugde die de bevrijding van het geloof haar gaf. Haar tweede, De woongroep, schetst een beeld van de geestelijke leegte die ervoor in de plaats kwam. In Hoor nu mijn stem verkent ze verder en dieper dan voorheen de psychologie van het geloof.

Meer info kaartverkoop: www.bibliotheekveenendaal.nl

Meer info auteur: www.francatreur.nl