Lezing Rembrandt en de Bijbel

Locatie: 
Winkelstad Veenendaal
Adres: 
Kees Stipplein 74 (in De Cultuurfabriek) Veenendaal , Veenendaal
Datum: 
woensdag 09-10-2019 - 00:00
Einddatum: 
woensdag 09-10-2019

Gedurende zijn leven heeft Rembrandt meer dan 300 werken gemaakt over verhalen uit de Bijbel. De meeste van deze werken zijn tekeningen en etsen, maar hij heeft ook zestig schilderijen naar een Bijbels thema gemaakt. Ook veel momenten uit het le...

Gedurende zijn leven heeft Rembrandt meer dan 300 werken gemaakt over verhalen uit de Bijbel. De meeste van deze werken zijn tekeningen en etsen, maar hij heeft ook zestig schilderijen naar een Bijbels thema gemaakt. Ook veel momenten uit het leven van Jezus en de Passie, het lijden van Jezus tussen het laatste avondmaal en zijn opstanding, zijn door Rembrandt uitgebeeld.

Aan de hand van verschillende afbeeldingen van tekeningen, etsen en schilderijen zal Wim Dooge in deze lezing laten zien hoe Rembrandt de verhalen uit de Bijbel, waaronder het lijdensverhaal, tot leven heeft weten te brengen. En hoe de schilder een aantal van zijn leerlingen heeft geïnspireerd om ook verhalen uit de Bijbel en de Passie tot onderwerp te kiezen voor hun werken.

Deze lezing vindt plaats op woensdag 9 oktober van 20.00-22.00 uur in De Cultuurfabriek. Tickets kosten €7,50 en zijn te koop via de servicebalie van De Cultuurfabriek of cursus.bibliotheekveenendaal.nl.