Etsworkshop door Frits van Zeventer in De Cultuurfabriek

Locatie: 
Winkelstad Veenendaal
Adres: 
Kees Stipplein 74 , Veenendaal
Datum: 
zaterdag 30-03-2019 - 13:30
Einddatum: 
zaterdag 30-03-2019

Zaterdagmiddag 30 maart vindt in de Kunstuitleen in De Cultuurfabriek een Etsworkshop plaats door kunstenaar/ graficus Frits van Zeventer. De workshop wordt georganiseerd i.k.v. het Rembrandtjaar 2019. Rembrandt was een beroemd schilder én etser.

Frits van Zeventer

Frits van Zeventer heeft zich na een grafische opleiding volledig geworpen op het maken van beeldende kunst. In de wereld die hij schept met soepele lijnillustraties vindt hij de vrijheid om te werken vanuit het instinct. De dromerige, spirituele en met symboliek geladen beelden die daaruit ontstaan, vertaalt hij naar het doek en naar de koperplaat. Onder begeleiding van Cisca Poldervaart heeft hij zich de etstechniek eigen gemaakt die hij toepast in grafisch atelier Kapitaal in Utrecht.

Droge naald techniek

Tijdens de workshop gaan de deelnemers aan de slag met de droge naald ets techniek. De workshop is daarom geschikt voor iedereen die belangstelling heeft om te etsen, maar niet met chemische stoffen (zoals een zuurbad) wil werken. Iedereen maakt zijn of haar eigen afdruk(ken). Bij de droge naald techniek kras je een voorstelling in een plastic plaat die vervolgens wordt afgedrukt onder een etspers op papier. Deze speelse en redelijk eenvoudige techniek werd ook gebruikt door grootmeesters als Rembrandt en Picasso.

Kaartverkoop

Deelname aan de etsworkshop is mogelijk voor € 10,00 per persoon. Dit is inclusief alle materiaalkosten. Kaartverkoop vindt plaats aan de balie van de Klantenservice en/of via de website.

De workshop vindt plaats in de achterste kunstkubus op de begane grond.