Cabaretière Sara Kroos speelt Zonder verdoving in de Lampegiet

Locatie: 
Winkelstad Veenendaal
Adres: 
Kerkewijk 10 , VEENENDAAL
Datum: 
vrijdag 18-01-2019 - 20:00
Einddatum: 
donderdag 17-01-2019

Na de eerdere twee volle zalen komt Sara Kroos opnieuw de bezoekers in Theater De Lampegiet vermaken. Op haar eigen snoeiharde, poeslieve en schaamteloos grappige manier. “Sara’s beste show ooit.”, meldt het Algemeen Dagblad.

Na de eerdere twee volle zalen komt Sara Kroos opnieuw de bezoekers in Theater De Lampegiet vermaken. Op haar eigen snoeiharde, poeslieve en schaamteloos grappige manier. “Sara’s beste show ooit.”, meldt het Algemeen Dagblad. Haar knap opgebouwde voorstelling vormt een aanklacht tegen het doorgeschoten maakbaarheid denken in onze samenleving. Soms zit het leven gewoon tegen en daar kun je niks aan doen, zo luidt de boodschap.

Het leven is net een zwabber

In Zonder verdoving vertelt Sara Kroos op gedurfde en originele manier over haar eigen crisis, toen het leven haar rauw overviel. Wie ben je zonder al je zekerheden en verdovingen? In de zomer van 2016 werd ze getroffen door een stevige depressie, die leidde tot een opname in een kliniek. Deze persoonlijke ervaring vormt de kern van de show. Kroos plaatst hoe onze maatschappij omgaat met depressieve mensen voortdurend in breder perspectief. Niemand anders laat de bezoekers alle hoeken van de zaal zien zoals zij. Kroos maakt gehakt van alle positieve adviezen die ze tijdens haar depressie van mensen kreeg: “Ga hardlopen” of “eet meer fruit”. Ze vergelijkt het leven met een zwabber en de mens met het water op de vloer dat door die zwabber heen en weer geslingerd wordt. 

Kroos wil taboe doorbreken

Opgebrand, uitgeput, lamlendig, leeg en burn-out zijn termen die je niet vaak hoort. Echter worstelen ruim een half miljoen Nederlanders dagelijks met deze gevoelens. Bijna 20 procent van de volwassenen (18-64 jaar) krijgt ooit in het leven te maken met depressie volgens het Trimbos Instituut, toch is het nog altijd een onderwerp waar niet graag over gepraat wordt. In Zonder verdoving doet Sara Kroos dit ongegeneerd, ze wil meer dan alleen een taboe doorbreken. Theater de Lampegiet biedt haar graag de gelegenheid om haar belangrijke boodschap aan de bezoekers in Veenendaal mee te geven.

Meer informatie
De voorstelling is op 18 januari en begint om 20:00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf € 22,65 via www.lampegiet.nl