‘Prins Willem Danst’ van Paleis Het Loo in De Cultuurfabriek

Locatie: 
Winkelstad Veenendaal
Adres: 
Kees Stipplein 74 , Veenendaal
Datum: 
woensdag 17-04-2019 - 15:00
Einddatum: 
woensdag 17-04-2019

Op woensdagmiddag 17 april vindt in Bibliotheek Veenendaal een interactieve vertelvoorstelling voor kleuters plaats over de wereld van Paleis Het Loo en hondje Willem Waf; een hond die koninklijk kan dansen!

Wereld van koningen en koninginnen

Het verhaal van hondje Waf staat beschreven in het koninklijke prentenboek ‘Prins Willem Danst’. Het prentenboek wordt tijdens de voorstelling gevonden in een koffer door één van de museumdocenten van Paleis Het Loo. De museumdocent kan het paleis niet meer in! Gelukkig heeft ze vlak voor vertrek nog een aantal bijzondere voorwerpen meegenomen… Kleuters maken door middel van de voorstelling en aan de hand van verschillende voorwerpen uit de koffer kennis met de wereld van koningen en koninginnen. Door het uitvoeren van verschillende opdrachten ontdekken de kinderen waarom deze voorwerpen belangrijk zijn en waarom ze zo goed passen bij de koning en de koningin.

Koninklijke dans én kroontje!

De vertelvoorstelling wordt afgesloten met een koninklijke dans. Uiteraard samen met hondje Willem Waf en de kleuters op koninklijke muziek. Daarna vindt er nog een creatieve verwerking plaats en versieren de kinderen een eigen kroontje dat mee naar huis mag.

Museum Paleis Het Loo

Sinds 1984 is Paleis Het Loo in Apeldoorn een museum. Het hoofdgebouw is tot medio 2021 gesloten wegens vernieuwing en verbouwing, maar van 2 april t/m 29 september 2019 is Paleis Het Loo voor het tweede jaar BuitenGewoon Open: de tuin en stallen zijn het decor voor allerlei activiteiten en evenementen. Meer info: https://www.paleishetloo.nl/

Kaartverkoop

Kaartjes voor de voorstelling in de bibliotheek kosten € 4,00 per kind (incl. 1 volwassen begeleider). Kaartverkoop is mogelijk via de balie van de Klantenservice en/of via de website van Bibliotheek Veenendaal. De vertelvoorstelling vindt plaats op de 1e verdieping van De Cultuurfabriek in de lezingenzaal. Let op: er kunnen maximaal 30 kleuters meedoen!